LIVE ProMotor: Renault Initiale Paris Concept e un monovolum-SUV premium UPDATE VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 18 sept. 2013 Știri auto

Renault Initiale Paris Concept a fost marea surpriză a francezilor în cadrul Salonului Auto Frankfurt 2013. Prototipul – care arată ca o combinaţie între o berlină, un monovolum şi un SUV – reprezintă un punct de plecare pentru următoarea generaţie a monovolumului Renault Espace, dar şi un experiment îndreptat către zona premium.

Sigur, cei de la Renault au mai încercat marea cu degetul în segmentul premium cu Vel Satis şi nu prea le-a ieşit, dar asta nu înseamnă că nu mai pot încerca. Iar adevărul este Laurens van den Acker, designerul acestui concept şeful departamentului de design Renault, ştie ce face.

Renault Initiale Paris Concept este o maşină pe care nu a cum să o ratezi. E masivă şi dă impresia de soliditate. Arată ca o sculptură lucrată de un mare meşter.

În interior, pasagerii au parte de un design la fel de futurist ca la exterior, cu un design pe care nu o să-l vedem prea curând pe o maşină de serie. Problema este că, deşi Initiale Paris e un fel de monovolum, există doar patru locuri înăuntru.

În orice caz, şoferul şi cei trei pasageri ar trebui să aibă parte de o călătorie destul de confortabilă. Potrivit oficialilor Renault, sub capota conceptului se află un motor diesel dCi 130 care a fost modificat pentru a produce un cuplu de aproape 400 Nm, în vreme ce transmiterea puterii către asfalt este asigurată de o cutie de viteze cu ambreiaj dublu EDC.

Mai mult, în interiorul conceptului există nu mai puţin de 32 de difuzoare create de Bose pentru a oferi o experienţă auditivă cât mai aproape de perfecţiune.

Alături de Renault Initiale Paris Concept au fost prezentate şi alte prototipuri ale francezilor, chiar dacă nu a fost vorba despre premiere mondiale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide