Livrările la noul Kia Sportage debutează în decembrie

Autor: Mihai Morcovescu 10 nov. 2021 Știri auto

Dezvăluită la Salonul Auto de la Munchen din septembrie, versiunea europeană a noului Kia Sportage va debuta pe piață în luna decembrie. Este prima dată în istoria de aproape trei decenii când producătorul sud-coreean a realizat o versiune dedicată exclusiv piețelor din Europa.

Dezvoltat pe o nouă platformă tehnică, noul Sportage are proporții adaptate special la nevoile clienților europeni, care îmbină caracterul practic, funcționalitatea și versatilitatea.

Modelul are o lungime de 4.515 mm, o lățime de 1.865 mm și o înălțime de 1.645 mm, la un ampatament de 2.680 mm. Pasagerii din spate beneficiază de un spațiu generos la picioare (996 mm) și la nivelul capului (998 mm).

Datorită acestor dimensiuni, noul Sportage oferă acum mai mult spațiu la interior comparativ cu generația anterioară, precum și un portbagaj mai mare (591 litri, respectiv 1.780 litri cu spătarul banchetei rabatat).

Kia Sportage oferă un interior tehnologizat

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

SUV-ul Kia fabricat la Zilina va fi oferit clienților săi în versiuni cu sisteme de propulsie mild-hybrid (MHEV), hybrid (HEV) și plug-in hybrid (PHEV). Pachetul de baterii cu care sunt echipate modelele HEV și PHEV a fost proiectat astfel încât să nu afecteze spațiul destinat pasagerilor și bagajelor acestora.

Interiorul îmbină tehnologia avansată cu materiale premium. Consolă centrală a fost redesenată, care este orientată către șofer, în timp ce gurile de ventilație cu inserție din aluminiu au acum un design nou. Instrumentarul de bord și display-ul sistemului multimedia sunt integrate într-un imens display curbat, care integrază două ecrane de înaltă definiție cu diagonala de 12,3 inch.

Poziționat central, ecranul tactil de înaltă tehnologie răspunde tuturor cerințelor de conectivitate, funcționalitate și utilizare a comenzilor atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Consola centrală găzduiește controller-ul pentru transmisia „shift by-wire”, ușor de accesat, precum și un compartiment de încărcare wireless pentru smartphone de 15W.

Noul Kia Sportage oferă acces complet via satelit la cele mai recente actualizări de software și hărți, în timp ce aplicația pentru smartphone Kia Connect permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor.

Scaunele au tapițerie din piele de culoare închisă, în timp ce inserțiile ornamentale din piele întoarsă dau un plus o senzație de individualitate versiunii de top GT-line. Volanul sport și ergonomic, plat în partea inferioară și cu logo-ul GT-line, îmbunătățește agilitatea și conectează și mai mult șoferii la experiența de condus.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide