Cât costă și cum arată Logan care se vinde în Turcia? Se numește Renault Taliant și e total diferit față de Dacia noastră

Autor: Elena Luchian 27 mai 2021 Știri auto

Renault a prezentat, la începutul anului, modelul Taliant, o versiune turcească a noii Dacia Logan. Mașina poate fi comandată acum. Cât costă Logan de Turcia?

GALERIE FOTO

Dacia Logan de Turcia este, de fapt, Renault Taliant. Reprezentanții grupului auto au decis să profite astfel de popularitatea logo-ului Renault pe piața de acolo.

Noul model vine practice ca un succesor al lui Renault Logan/Symbol, dar cu o nouă denumire și un look total diferit. Partea frontală este preluată de la modelele constructorului din Hexagon. Semnătura luminoasă care imită forma literei “C” sunt inspirate de modelele Renault. Mașina din Turcia are o capotă și bare de protecție redesenate, portierele arată diferit, iar stopurile sunt și ele în stilul Renault.

Așa cum era de așteptat, Renault Taliant are proporții identice cu cele ale noii Dacia Logan. Măsoară 4.396 milimetri în lungime, 1.848 de milimetri în lățime și 1.501 milimetri în înălțime. Și ampatamentul este identic, 2.649 de milimetri.

Taliant a primit noua platformă CMF-B a grupului auto.

Și cabina diferă. Taliant are volan cu trei spițe, cu design diferit. Și acesta se poate regla acum și pe înălțime, și pe adâncime. Inserția de material textil care se întinde pe lățimea bordului este mai îngustă decât la Logan și este însoțită de o bandă din plastic neagru lucios. Sistemul multimedia cu ecran de 8 inci este rezervat versiunilor superioare.

Apar în spătarele scaunelor și măsuțele care se regăsesc la Logan. Acces și pornire fără cheie, apelare a numărului de urgență și sistem Start&Stop se regăsesc, de asemenea, la bord.

Renault Taliant – Dacia Logan de Turcia. Gama de motorizare

Clienții turci primesc sedanul Taliant cu motorizările pe care le primesc și clienții români. Taliant SCe 65 cu transmisie manuală cu cinci trepte este versiunea de bază. Prețul său de pornire este de 179.900 de lire turcești, echivalentul a 17.445 de euro. În România, Dacia Logan entry-level pornește de la 8.600 de euro.

Clienții pot comanda mașina și cu motorul de 1.0 litru cu 90 de cai putere cu transmisie manuală sau automată CVT.

Pentru versiunea cu echiparea de top și transmisie automată, discuțiile încep de la 226.900 de lire, adică aproximativ 22.000 de euro. Românii plătesc de la 13.150 de euro pentru un Logan cu CVT.

Așa cum era de așteptat, Renault Taliant nu se construiește la Mioveni. Modelul vede lumina zilei la uzina Oyak din Bursa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide