Loganul rusesc – Lada Iskra este construită pe o platformă derivată din cea folosită de Dacia – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iun. 2024 Știri auto

Lada a lansat o nouă mașină pentru piața din Rusia. Modelul Iskra folosește o versiune modificată a platformei CMF-B de la Renault.

Chiar și după doi ani și jumătate, conflictul dintre Ucraina și Rusia nu pare să se sfârșească. Din cauza atacului asupra Ucrainei, din Rusia au plecat foarte multe companii vestice, printre care și producători auto. Astfel, industria auto din Rusia se bazează acum pe producătorii locali, precum Lada.

Potrivit Carscoops, Avtovaz a prezentat un nou model, care este programat să ajungă la vânzare la începutul anului viitor. Lada Iskra, pe numele său, este un sedan mic cu patru uși bazat pe o versiune localizată a unei platforme folosite pentru modele Renault și Dacia, care va fi urmată de variante de caroserie break, dar și de un break înălțat.

Designul noii Lada Iskra este unul asemănător cu cel regăsit pe modele precum Vesta, cu aripi sculptate și faruri LED cu design agresiv. Totuși, putem observa o siluetă destul de familiară, care seamănă cu actuala generație Logan și care dă de gol originea platformei folosite pe acest nou model.

Noua mașină a Rușilor folosește o platformă derivată din cea de Dacia Logan

Lada spune că Iskra folosește o „platformă globală modernă, care a fost reproiectată și a devenit independentă din punct de vedere tehnologic”. Compania a adăugat că electronicele au fost „complet localizate”, cu adăugarea a aproximativ 400 de piese noi.

Platforma despre care producătorul rus vorbește platforma pare a fi o versiune ușor modificată a arhitecturii CMF-B, care este folosită de mai multe modele Renault, Dacia și Nissan. În timp ce Grupul Renault a întrerupt complet relațiile cu Lada în 2022, rușii au profitat de accesul lor la cunoștințele alianței și au lucrat la bazele pentru a susține producția locală fără nicio contribuție din partea Franței.

Spre deosebire de Logan, Iskra folosește un motor de 1,6 litri, care produce 90 CP și care este cuplat cu o transmisie manuală cu 5 trepte. Mai există și un motor de 1,6 litri ce produce 106 CP, împrumutat de la Vesta, care folosește o transmisie manuală cu 6 trepte. În plus, acesta va fi oferit și cu o transmisie automată. Lada Iskra este programată să intre în producție în uzina Togliatti la începutul anului 2025.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lada / За рулем YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide