Los Angeles va avea taxiuri autonome începând cu finalul acestui an

Autor: Adrian Somai acum o săptămână Știri auto

Orașul Los Angeles din Statele Unite se va putea lăuda cât de curând cu taxiuri autonome, companiile Lyft și Motional fiind cele care vor oferi un astfel de serviciu. Este de așteptat ca serviciul să se extindă în perioada următoare și către alte zone urbane importante de peste Ocean.

Începând cu sfârșitul acestui an, Los Angeles va avea un serviciu de taxiuri complet autonome. Flota celor două companii menționate mai devreme este compusă din mai multe modele Hyundai Ioniq 5. Trebuie precizat însă că toate aceste automobile au fost modificate special pentru acest tip de serviciu de ride-hailing , devenind astfel compatibile cu tehnologia de conducere autonomă de nivel 4 dezvoltată de cei de la Motional.

Potrivit studiilor făcute în ultimele luni de cei de la Lyft, locuitorii din statul California se declară interesați de ideea încercării unui astfel de serviciu. Astfel, cei mai mulți oameni dintre cei chestionați au declarat că sunt curioși de felul în care poate funcționa un taxi complet autonom. De altfel, statul California a fost întotdeauna o piață atractiva pentru testarea tehnologiilor de conducere autonomă.

Serviciul va fi extins și în alte zone ale Statelor Unite

În cazul în care totul va merge așa cum trebuie în Los Angeles, oficialii celor două companii își propun să extindă serviciul de ride-hailing  autonom și în alte orașe mari de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Un prim exemplu concret în acest sens ar fi Las Vegas. Totuși, nu există până la această oră un calendar concret de implementare a unui astfel de serviciu în alte orașe ale țării.

Oficialii Motional susțin că un astfel de serviciu de ride-hailing autonom se va dovedi extrem de util pe termen lung. Lăsând la o parte avantajele de care se vor bucura clienții, conducerea companiei spune că adoptarea unui astfel de serviciu de conducere autonomă va duce la scăderea numărului de accidente grave din oraș. În 2021, numărul accidentelor a crescut cu 21%, un procent îngrijorător pentru autoritățile americane.

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lyft


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide