Viitoarea versiune de performanță Hyundai Ioniq 5 N ar putea produce în jur de 600 CP

Autor: Mihai Morcovescu 08 sept. 2022 Știri auto

Gama modelului electric Hyundai Ioniq 5 se va îmbogăți în cursul anului 2023 cu versiunea de performanță N. Deocamdată, nu știm foarte multe informații referitoare la viitorul hot-hatch cu zero emisii.

Cu toate acestea, potrivit unui oficial al producătorului sud-coreean, noul model va primi un sistem de propulsie care va livra aproximativ 600 CP, ceea ce l-ar ajuta să realizeze sprintul 0-100 km/h în circa trei secunde și jumătate.

În același timp, mașina va fi echipată cu modul „Drift”, care va permite efectuarea derapajelor controlate. Aceste detalii au fost furnizate de către consilierul tehnic executiv al Hyundai, Albert Biermann.

Viitorul Ioniq 5 N va fi echipat și cu modul „Drift”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Hyundai a lansat în urmă cu mai bine de un an, modelul electric Hyundai Ioniq 5. Acesta folosește platforma E-GMP a companiei asiatice, aceeași pe care este bazat și Kia EV6 GT. Designul inovativ și performanțele i-au adus titlul de mașina anului 2022 în lume.

În luna mai, coreenii au anunțat că primul lor model cu emisii zero va primi o versiune de performanță. Viitorul automobil va primi emblema N a diviziei de performanță Hyundai și, dacă totul decurge conform planului, va fi lansat în cursul anului viitor.

Recent, Albert Biermann, principalul consultant tehnic al mărcii sud-coreene, a acordat un interviu publicației australiene The Drive. Acesta a dezvăluit că viitorul Ioniq 5 N va fi mai puternic și mai rapid decât i30 N. Astfel, noul hot-hatch electric ar urma să producă 580, 600 sau 620 CP.

În plus, noua versiune de performanță Ioniq 5 N va fi echipată cu modul „Drift”. Odată activat, acesta va face ca puterea motorului electric să fie transmisă către puntea spate. Astfel, vor putea fi efectuate derapaje controlate. De asemenea, viitorul Ioniq 5 N va primi un sistem de frânare de performanță.

Din punct de vedere estetic, noul hot-hatch cu emisii zero va beneficia de un design agresiv, cu detalii specifice modelelor din gama Hyundai N. Noul Hyundai Ioniq 5 N va fi dezvăluit în 2023.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide