Lotus a prezentat Emira. Modelul de performanță are un motor cu patru cilindri de 360 CP

Autor: Adrian Somai 17 iul. 2023 Știri auto

Lotus a prezentat în cadrul ediției din acest an a Festivalului de Viteză de la Goodwood o nouă versiune pentru modelul de performanță Emira. Este vorba despre o versiune echipată cu o unitate de motorizare proiectată de germanii de la Mercedes-AMG, unitate ce se dovedește a fi și cea mai puternică echipată vreodată pe un model Lotus.

Emira este ultimul model din portofoliul constructorului britanic echipat cu motoare termice, iar oficialii Lotus s-au gândit acum că este un moment bun pentru lansarea pe piață a unei versiuni ceva mai speciale. Și asta pentru că această versiune este echipată cu un motor de origine Mercedes-AMG, mai mic și mai puternic. Potrivit Carscoops, motorul are patru cilindri și o capacitate de 2.0 litri, un turbocompresor, reușind în cele din urmă să dezvolte 360 de cai putere și un cuplu maxim de 430 Nm.

Așa cum spuneam și mai devreme, este cel mai puternic motor cu care a fost echipat vreodată un model din gama britanicilor de la Lotus. În aceste condiții tehnice, Emira promite acum niște cifre de performanță excelente. Mai exact, vorbim despre o viteză maximă ce poate fi atinsă de 290 km/h. În același timp, sprintul de la 0 la 96 km/h poate fi realizat în numai 4.4 secunde.

Motorul este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj

Producătorul britanic a ținut cu această ocazie să precizeze că motorul cu patru cilindri despre care am vorbit până acum va fi “ultimul motor cu combustie clasică” care va fi montat pe un model Lotus cu două locuri.

Motorul este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și cu opt trepte, de origine Mercedes. Este pentru prima dată când un model Lotus este echipat cu o astfel de cutie de viteze, constructorul britanic recunoscând că schimburile de viteze se fac mult mai rapid. În mod normal, Emira era echipat cu o transmisie automată cu șase rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide