Lotus dezvăluie un teaser video cu viitorul SUV electric Type 132 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 23 mart. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile Lotus continuă campania de promovare pentru viitorul crossover electric, care poartă numele de cod Type 132. Modelul cu emisii zero își va face debutul oficial în ziua de 29 martie.

Viitorul SUV electric Lotus va folosi baterii de până la 120 kW

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În filmulețul oficial îl înfățișează pe Clive Chapman, fiul fondatorului brandului Lotus. Acesta vorbește despre interesul tatălui său pentru proiectarea și ingineria mașinilor practice.

De asemenea, el spune că tatăl său și-ar fi dorit cu siguranță să deseneze un SUV. De altfel, Chapman mai precizează că, din câte a văzut, designerii britanici au folosit pe Type 132 o serie de detalii inventate de tatăl său, ceea ce l-ar face foarte fericit.

Teaserul video ne dezvăluie pe final silueta elegantă a viitorului crossover electric, precum și alte detalii estetice. Profilul lateral amintește de actualul Nissan Murano, în special la nivelul acoperișului plonjat. În schimb, capota pare mai plată, iar geamurile laterale mai înguste.

Din punct de vedere estetic, viitorul SUV electric de la Lotus va beneficia de liniile noului limbaj de design al brandului britanic. Acesta se distinge prin linii ascuțite și faruri/stopuri LED înguste, precum și printr-un set de faruri care vor fi inspirate de cele de pe modelul sport Emira și din hypercarul Evija.

Viitorul SUV electric Lotus Type 132 va fi construit pe aceeași platformă „Premium”, care integrează baterii cu capacități cuprinse între 90 și 120 kWh. Aceasa din urmă va asigura o autonomie de 645 km. Acumulatorii vor alimenta două motoare electrice, care va furniza între 600 și 700 CP.

Lotus a confirmat că noul SUV electric va avea o infrastructură de încărcare la 800 de volți. Aceasta va fi similară cu alte vehicule electrice precum Porsche Taycan.

Sursa: Motor 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide