Lotus spune că electricul Emeya a doborât un nou record. Mașina s-a încărcat de la 10 la 80% în doar 14 minute

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iun. 2024 Știri auto
Lotus spune că electricul Emeya a doborât un nou record. Mașina s-a încărcat de la 10 la 80% în doar 14 minute

Lotus își concentrează eforturile asupra unei game de modele electrice performante, iar Emeya pare că a doborât un nou record. Compania laudă capabilitățile de încărcare ale modelului electric ca fiind de record.

Chiar dacă a trecut sub patronajul chinezilor de la Geely, Lotus rămâne fidel originilor și, chiar dacă investește în mobilitatea electrică, producătorul britanic nu se dă în lături de la inovație și sportivitate.

Au trecut nouă luni de când Lotus a dezvăluit publicului noul model Emeya – primul său model cu patru uși. Emeya poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,8 secunde, folosind o configurație cu două motoare electrice pentru o putere totală de 905 CP și 985 CP.

Lotus anunță că a obținut timpi record de încărcare pentru Emeya

Lotus spune că a atins un nou record prin vitezele de încărcare ale lui Emeya. Indiferent dacă este adevărat sau nu, nu se poate nega că noul model al britanicilor se poate încărca la fel de repede pe cât este de rapid pe șosea.

Într-un comunicat de presă publicat recent, compania spune că Emeya s-a încărcat de la 10 la 80% în doar 14 minute. Pentru acest test a fost folosită o stație de încărcare rapidă, de 400 kW. Pentru a susține aceste afirmații, Lotus a validat sesiunile de încărcare pentru Emeya cu ajutorul firmei globale de consultanță P3.

Rezultatele observate de P3 au plasat Emeya drept cel mai rapid model electric la capitolul încărcare, cel puțin în Asia, depășind nume importante, inclusiv Mercedes EQS, BMW i7, Tesla Model Y, Genesis G80, Xpeng G9, Hyundai Ioni1 6, Nio ET5 și BYD Atto 3.

Lotus spune că Emeya s-a încărcat cu maximum 402 kW și că în repriza de încărcare 10 – 80% a fost înregistrată o medie de 331 kW. Astfel, compania spune că, în doar 10 minute de încărcare, se pot obține 310 km de autonomie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide