Lotus va dezvălui primul său SUV pe 29 martie. Este electric și va fi produs în China (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 01 mart. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile sport Lotus continuă campania de promovare a primului SUV din istoria mărcii. Cunoscut sub numele de cod Type 132, modelul va fi electric, va fi produs în China și își va face debutul oficial pe 29 martie.

Viitorul SUV electric Lotus va oferi până la 700 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Astăzi, constructorul din Norwich a publicat noi imagini teaser cu viitorul SUV cu emisii zero. Acesta va fi cel de-al doilea vehicul electric, după hypercar-ul Evija.

Britanicii au dezvăluit cu această ocazie și câteva detalii tehnice. Astfel, Lotus Type 132 va fi dezvoltat pe o platformă dedicată și va avea două motoare electrice, care vor produce împreună între 600 și 700 de cai-putere. În aceste condiții, britanicii susțin că sprintul 0-100 km/h se va realiza în circa 3 secunde

De asemenea, mașina va dispune de sistem de tracțiune integrală, iar bateria va avea o capacitate de până la 120 kWh. Type 132 va avea și un sistem de încărcare rapidă datorită unui sistem de 800 V.

Noul SUV electric Lotus va avea un gabarit similar cu Porsche Cayenne. Ampatamentul va fi măsura între 2.889 și 3.100 mm și va oferi suficient spațiu pentru cinci pasageri. În plus, modelul va fi echipat cu tehnologia LiDAR, un sistem de infotainment care va „prinde” viață deasupra planșei de bord. Totodată, instrumentarul de bord va fi complet digital.

Versiunea de serie a lui Lotus Type 132 va fi dezvăluită pe 29 martie. Modelul va fi asamblat la uzina Lotus din Wuhan (China), iar vânzările vor debuta la sfârșitul lui 2022 sau cel mai târziu la începutul lui 2023.

Producătorul britanic va lansa în următorii doi ani alte două modele electrice. Primul va fi un coupe cu 4 uși, numit Type 133, iar cel de-al doilea va fi un crossover ce poartă numele de cod Type 134. Acesta din urmă va fi mai mic decât SUV-ul care va fi prezentat la sfârșitul lunii.

Se știe faptul că brandul deținut de Geely nu va mai lansa modele convenționale cu motoare termice. Ultima mașină echipată cu motor cu ardere internă va fi Emira.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide