Lovitură dură pentru Dacia: noul Jogger a obținut doar o stea la ultimele teste de siguranță EuroNCAP

Autor: Mihai Morcovescu 13 apr. 2022 Știri auto

EuroNCAP a dat publicității rezultatele celor mai recente teste de siguranță, la care a fost supus și noua Dacia Jogger. Rezultatul înregistrat de noul model de familie cu 7 locuri al mărcii autohtone este neașteptat. Urmașul lui Lodgy s-a prezentat extrem de slab la crash-testele EuroNCAP, primind o singură stea dintr-un maxim de cinci. Rezultatele au fost asimilate cu cele obținute de Sandero Stepway cu care Jogger este înrudit din punct de vedere tehnic.

EuroNCAP a asimilat rezultatele obținute în 2021 de Sandero Stepway

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu un an, Dacia Sandero Stepway obținea la sesiunea de teste EuroNCAP două stele. Același punctaj primea și noul Logan. Cum Jogger este construit pe aceeași platformă, Euro NCAP a asimilat rezultatele din punct de vedere tehnic cu Sandero Stepway.

Potrivit raportului oficial al organismului european independent de testare a siguranței vehiculelor, Jogger a oferit 70% protecție pentru pasagerii adulți. De asemenea, în ceea ce privește siguranța copiilor, modelul românesc a primit un scor de 69%.

Scorul în ceea ce privește sistemele de protecție pentru utilizatori vulnerabili (pietoni și bicicliști) a fost evaluat la 41%, iar sistemele de siguranță oferite standard au primit 39%.

Comparativ cu Sandero Stepway, Jogger a fost, însă, depunctat cu o stea, obținând scorul general de o stea din cinci posibile. Explicația este aceea că versiunea cu 7 locuri nu dispune de avertizor electronic pentru cuplarea centurilor de siguranță pentru scaunele de pe cel de-al treilea rând.

În plus, Jogger nu are capotă activă, sistem de frânare automată de urgență cu funcție de detecție a pietonilor și bicicliștilor. Totodată, modelul autohton nu oferă asistență la schimbarea benzii de deplasare și nici frânare automată de urgență pentru pietoni la mersul cu spatele.

În cadrul sesiunii din această lună au mai fost supuse testelor de impact modelele DS4 și cea de-a treia generație Honda HR-V. Ambele modele au obținut un scor general de patru stele.

Testat la sfârșitul anului trecut, modelul electric Dacia Spring a obținut tot o stea.

Sursa: EuroNCAP

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide