Cum vor evolua prețurile modelelor Dacia. Luca de Meo, șeful Grupului Renault: „Este o anomalie”

Autor: George Cristea 18 nov. 2020 Știri auto

Luca de Meo, șeful Grupului Renault, va anunța în curând planurile de redresare ale companiei din care face parte și Dacia. Italianul, care a condus anterior marca SEAT, consideră că prețurile modelelor Dacia ar trebui să crească pentru a reflecta noul nivel de performanță al acestora, dar și cheltuielile pentru alinierea la noile standarde de poluare.

Intră în Galeria FOTO

Prețurile modelelor Dacia ar putea să crească în viitorul apropiat, consideră șeful Grupului Renault, Luca de Meo. Acesta a declarat pentru publicația britanică Autocar că marca românească este „o anomalie” în cadrul Grupului Renault, având o profitabilitate ridicată.

„Dacia se descurcă foarte bine ca profitabilitate. Asta ține de modelul de business, strategia de produs și amprenta industrială. Dacia este excepția de la regulă pentru mine”, a declarat Luca de Meo pentru Autocar.

Chiar și în aceste condiții, a avertizat italianul, prețurile modelelor Dacia vor crește, în primul rând din cauza costurilor de aliniere la viitoarele standarde de emisii Euro 7. Echipamentele moderne și sistemele de asistență cu care sunt dotate modelele Dacia recent lansate sunt un alt motiv pentru care prețurile Dacia nu mai pot rămâne la nivelul actual.

Prețurile modelelor Dacia vor crește în viitor. „Dacia este o anomalie”

În urmă cu o săptămână, șeful Grupului Renault pregătea terenul anunțând că Dacia trebuie să devină o marcă independentă, cu produse mai clar diferențiate de cele ale mărcii Renault. De Meo a făcut chiar o analogie cu marca Citroën, pe care o consideră un model bun pentru Dacia.

„Ne dorim să dăm posibilitatea mărcii Dacia să evolueze ca un brand matur, nu să fie un sub-brand Renault, pentru că este un brand care deține un potențial uriaș și care produce mulți bani. Mașinile Dacia sunt relativ ușor de vândut, pentru că propunerea pe care o face acest brand este una cât se poate de clară: prețuri mici în fiecare segment”, declara Luca de Meo pentru Automotive News.

Pentru a da mai mult spațiu de manevră mărcii Dacia, în special pe piețele pe care modelele Dacia sunt comercializate sub sigla Renault, Luca de Meo dorește o creștere a mărcii Renault, o mutare „upmarket” similară cu cea a mărcii Peugeot.

„Are sens introducerea modelelor Dacia în țări unde există loc sub Renault. Așa că, dacă vom reuși să mutăm Renault către segmentul C, vom avea loc și pentru Dacia. Marca Renault, precum toate mărcile de volum, este undeva la mijloc între premium și marcă de buget. Este aceeași situație în toate segmentele și ar trebui să reinventăm marca Renault, ca aceasta să devină mai modernă și mai atrăgătoare”, a mai spus Luca de Meo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide