Lucian Bode: Semnăm contractele pentru tronsoanele 3 și 4 ale drumului expres Craiova-Pitești

Autor: George Cristea 30 iun. 2020 Știri auto

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marţi, că lucrările pentru tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Craiova-Pitești au intrat în linie dreaptă, după ce a fost desemenat câştigătorul licitaţiei pentru cele două segmente de drum. Tronsoanele 1 și 2 se află deja în execuție.

Intră în Galeria FOTO

„Dacă tronsonul 1 si tronsul 2 sunt în execuţie, aşa cum am prezentat, de azi (marţi – n.red.) pot să spun că şi tronsonul 3 şi tronsonul 4 au intrat în linie dreaptă. Asta înseamnă că a fost
desemnat câştigătorul licitaţiei pentru tronsoanele 3 şi 4. Colegii mei au finalizat raportul procedurii pentru tronsonul 4 astăzi. Tronsonul 3 costă 670 de milioane de lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 de luni executţie, iar tronsonul 4, 617 milioane de lei, tot aşa 12 luni proiectare, 24 de luni execuţie, acelaşi antreprenor care execută şi tronsonul 2. Este un antreprenor serios. Dacă nu vom avea nicio contestaţie, în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul de execuţie pentru tronsoanele 3 şi 4”, a spus Bode, aflat în vizită pe şantierul menţionat.

Lucian Bode este optimist în ceea ce privește drumul expres Craiova-Pitești

El a adăugat că în acest an vor fi plătite toate deconturile existente pentru şantierele deschise, respectiv cei 164 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres.

„6,4 miliarde de lei avem alocaţi prin titlul 58 Fonduri europene nerambursabile. Aşadar, în acest an, toate şantierele care sunt deschise, 164 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, tot ceea ce se aduce la decontare se plăteşte”, a subliniat ministrul Transpoturilor.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, drumul expres Craiova-Piteşi ar urma să fie finalizat în 2023 şi va avea 121 de kilometri, 10 intersecţii rutiere, 75 de poduri şi pasaje, 25 de intersecţii, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Valoarea totală a proiectului este de peste 5,5 miliarde de lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 25% contribuţia proprie.

Potrivit celor de la Asociația Pro Infrastructură, drumul expres DX12 Craiova-Pitești nu va putea fi terminat la timp, existând în acest moment întârzieri datorate unei serii de utilități care trebuie relocate și imobile neeliberate de către proprietari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură



Comentarii
Inchide