Lucian Mândruță conduce cu opt telefoane pe parbriz

Autor: David Andrei 04 feb. 2021 Știri auto

Lucian Mândruță conduce cu opt telefoane pe parbriz. Nu, nu a luat-o razna. Experimentul face parte dintr-un proiect demarat în parteneriat cu Poliția Română.

GALERIE FOTO

Lucian Mândruță are opt telefoane în mașina pe care o conduce, un Ford Kuga. Toate montate în suporturi cu ventuze pe parbrizul. Se urcă la volan, pornește motorul și pleacă de pe loc, cu privirea mai mult la telefon decât la drum. În imagini se poate observa cum merge în zig-zag și, la un moment dat, părăsește ceea ce pare a fi carosabilul.

Dar din fericire nu este. Este pista unui aerodrom dezafectat, iar ceea ce se întâmplă este doar un experiment din cadrul proiectului “Atent în trafic”, pe care l-a demarat în parteneriat cu Poliția Română.

“Telefonul contează, nu drumul. Mesajele întâi, după aia volanul. Să mă ferească alții”, spune ironizându-i pe cei care conduc cu privirea în ecranul telefonului și uită de direcție.

“Nu e nevoie de opt, e nevoie de un singur telefon. Un singur mesaj și poți să o pățești”, îi avertizează jurnalistul pe cei care dau atenție telefonului în timp ce conduc.

“Unii doar ies de pe drum. Alții se lovesc pe ei sau pe cei din jur”, trage semnalul de alarmă.

În postarea de pe contul său de Facebook, Lucian Mândruță ține să facă – mai în glumă, mai în serios – o precizare. “Kuga nu a fost rănită în cursul filmării’.

VIDEO:

Campania lui Lucian Mândruță, semnal de alarmă pentru cei atenți la telefoane când conduc

Campania în care este implicat jurnalistul Lucian Mândruță se vrea a fi un semnal de alarmă în vederea reducerii riscului de accidente provocate de neatenția la volan.

Potrivit Codului Rutier, le este interzis conducătorilor auto să țină în mână telefonul în timpul deplasării. Nu este permisă în mers nici măcar setarea unei aplicații de navigație, de exemplu. Telefonul poate fi folosit doar cu ajutorul unui dispozitiv de tip hands free.

Șoferii prinși butonând telefonul în timp ce conduc pot primi o amendă de 870 de lei și 4 puncte de penalizare. Mai mult, aceștia riscă să rămână fără permis pentru o perioadă de 30 de zile în cazul în care produc un accident.

Dispozitivul mobil poate fi folosit, în schimb, atunci când autovehiculul staționează la semafor sau într-un blocaj rutier.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide