Lucid Air se vinde și în Europa. Rivalul lui Tesla Model S ajunge pe bătrânul continent

Autor: Ionuț Vîlciu 22 dec. 2022 Știri auto

Lucid aduce sedanul electric Air și în Europa. Competitorul lui Tesla Model S se va vinde în mai multe țări de pe bătrânul continent.

După lansarea sa din America, sedanul electric produs de cei de la Lucid va ajunge la vânzarea și în Europa. Primele modele au fost unele Dream Edition și au fost livrate clienților din Germania și Olanda, scrie Carscoops.

Există două versiuni pentru ediția specială Lucid Air Dream Edition. Prima dintre ele se numește Dream Edition Range. Aceasta folosește două motoare electrice, iar puterea totală este de 933 CP. Așa cum îi spune și numele, această versiune se concentrează pe autonomie. Mașina are o autonomie maximă de 883 de kilometri în regim WLTP.

Clienții care vor și mai multă putere au la dispoziție Lucid Air Dream Edition Performance. Mașina folosește tot două motoare electrice, dar care oferă o putere totală de 1.111 CP. Această putere îi permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde. Autonomia are puțin de suferit, versiunea Performance dispune de o autonomie de 799 de kilometri. Chiar dacă e o diferență destul de mare față de versiunea Range, cei 799 de kilometri reprezintă o valoare solidă, ținând cont și de performanțele mașinii.

Lucid Air are o variantă și mai puternică

Lucid pregătește o variantă și mai puternică, numită Sapphire. Aceasta are trei motoare electrice, pentru o putere totală de aproximativ 1.200 de cai. Am putut vedea cum această mașină a surclasat Tesla Model Plaid și Bugatti Chiron Pur Sport într-o cursă pe 400 de metri.

În timp ce livrările europene abia încep, compania a primit deja rezervări de la clienți din Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Italia, Monaco, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Compania a spus că își „extinde activ” prezența în Europa și a deschis recent a treia locație de vânzare în Hilversum, Olanda. Aceasta se alătură locațiilor din Geneva și München.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucid


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide