Mașina care umilește Tesla și Bugatti când vine vorba de viteză – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2022 Știri auto

Pe măsură ce tehnologia avansează, și mașinile devine mai rapide. Când ne gândim la viteză pură, sunt câteva nume care ne sar în minte, nume precum Bugatti sau Tesla.

Cu toate acestea, o companie vrea să se impună în fața lui Tesla și să detroneze Model S Plaid. Este vorba de Lucid, un producător american de mașini electrice. Rivalul său pentru Tesla Model S este sedanul Air, în acest caz, cea mai puternică variantă a sa, numită Sapphire.

Jurnalistul auto Jason Cammisa a vrut să afle dacă Lucid Air Sapphire poate detrona Tesla Model S Plaid din postura de mașina cu cea mai rapidă accelerație. Pentru a face lucrurile și mai interesante, el a adus în joc și un Bugatti Chiron Pur Sport, cea mai rapidă mașină cu motor cu combustie internă la capitolul accelerație.

Poate Lucid Air Sapphire să fie mai rapid decât Tesla Model S Plaid?

Lucid Air Sapphire are, la fel ca Model S Plaid, trei motoare electrice, dar care dezvoltă peste 1200 CP, în timp ce Tesla dispune de doar 1020 CP.

Bugatti Chiron Pur Sport este un adevărat monstru al lumii auto. Hypercarul are un motor de 8 litri cu 16 pistoane, supraalimentat cu 4 turbine, puterea totală fiind de 1479 CP. Dar este suficient pentru a ține pasul cu super sedanurile electrice?

Lucid Air Sapphire a trecut primul linia de sosire, realizând trecerea pe cei 400 de metri în doar 9,1 secunde, un nou record pentru o mașină de serie. Sprintul 0-100 a fost gata în doar 2,1 secunde, iar la momentul trecerii peste linia de sosire, mașina avea o viteză de 251 km/h.

Tesla a terminat pe locul al treilea, la 0,2 secunde distanță de Lucid, în spatele lui Bugatti Chiron. Atât Tesla Model S, cât și Bugatti Chiron au ajuns la linia de sosire în 9,3 secunde.

Astfel, un sedan capabil să transporte patru adulți în condiții de lux a reușit să învingă un hypercar care costă câteva milioane de euro. Vom vedea ce îi rezervă viitorul companiei Bugatti, acum că lucrează alături de producătorul croat Rimac.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hagerty YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide