Lucid Air va fi mașina electrică cu cea mai rapidă încărcare?

Autor: Elena Luchian 20 aug. 2020 Știri auto

Lucid Air, mașina cu o autonomie record, va avea și o capacitate de încărcare pe măsură. Modelul american care va fi dezvăluit în septembrie va avea nevoie de doar 20 de minute la priză pentru a putea călători 480 de kilometri.

GALERIE FOTO

Un sistem electric de 900 de volți permite o viteză de încărcare de peste 300 kW. Prin comparație, Porsche Taycan are o viteză de încărcare de până la 270 kW și utilizează un sistem electric de 800 de volți.

Pentru încărcare, Lucid Air va avea la dispoziție un conector Combined Charging System (CCS). La stațiile cu curent alternativ, viteza maximă de încărcare va fi de 19,2 kW. Lucid anunță că încărcarea la rețelele de curent alternativ va fi bidirecțională. Astfel, EV-ul produs de americani va putea și să transfere energie electrică de la baterie la rețeaua de curent electric. Astfel, Lucid Air va putea deveni o sursă de rezervă de energie pentru alimentarea locuinței.

Astfel, sedanul electric va avea nevoie de doar 20 de minute pentru a obține o autonomie de 480 de kilometri.

Lucid Air vine și cu o autonomie record

Săptămâna trecută, constructorul auto Lucid Motors a anunțat că Lucid Air va avea o autonomie de peste 700 de kilometri (442 de mile), conform standardului american EPA, unul cu norme mai dure decât cele ale standardului WLTP din Europa.

La această oră, mașina electrică ce beneficiază de cea mai mare autonomie este Tesla Model S în versiune de top, care poate parcurge până la 650 de kilometri între două încărcări. Model S va fi și principalul rival al viitorului Air.

Compania cu sediul la Newark, California, Lucid Motors, păstrează misterul asupra performanțelor mașinii. Dezvăluie doar viteza maximă a acesteia, care va fi de 378 km/h. Surse neoficiale vorbesc despre o putere de aproximativ 1000 de cai putere.

Primul model al constructorului american, Lucid Air, va fi prezentat oficial pe 9 septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide