Lucid Air pune Tesla în pericol. Ce autonomie are cea mai spectaculoasă limuzină electrică?

Autor: David Andrei 10 aug. 2020 Știri auto

Elon Musk tremură când aude acest nume: Lucid Air pune Tesla în pericol. Limuzina electrică promite o autonomie uluitoare.

GALERIE FOTO

Versiunea de top Tesla Model S poate parcurge, susține producătorul, 402 mile, adică 647 kilometri. Lucid tocmai a promis, prin intermediul unui teaser video, 442 de mile, adică 711 kilometri. Sunt cifre aproape imposibil de văzut pe ecran, dar cu un still la momentul potrivit, lucrurile sunt clare. Singura întrebare este dacă 442 de mile chiar este limita la care va ajunge Air sau autonomia va fi, de fapt, și mai mare? Dacă informația se confirmă, Lucid Air va putea parcurge 40 de mile în plus, adică aproape 65 de kilometri, față de Model S.

Tesla Model S a devenit recent prima mașină electrică ce poate parcurge peste 400 de mile între două încărcări, conform Agenției de Protecție a Mediului, EPA, din Statele Unite. Se pare că recordul lui Model S nu va mai sta mult în picioare. Lucid Air amenință să-i fure poziția de lider.

Lucid Air versus Tesla (2)

Limuzina electrică a parcurs recent o călătorie de test de 1.287 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, între Los Angeles și San Francisco și înapoi.

Lucid Motors îi trece în cont viitorului său model o aerodinamică inegalabilă. “Va fi cea mai aerodinamică limuzină de lux”, promite constructorul. Acesta a omis însă să menționeze ce capacitate va avea bateria de proveniență Samsung SDI. Cifrele vehiculate până la această oră nu au fost confirmate. A dezvăluit în schimb, viteza maximă, care pare impresionantă: 378 km/h!

Când va fi gata Lucid Air?

Initial, prezentarea oficială era programată pentru septembrie 2020. Dar pandemia de coronavirus a dat planurile companiei peste cap. Lucid Air va fi dezvăluit anul viitor. Versiunea de bază va avea un preț de pornire de 60.000 de euro. Este de așteptat ca vârful de gamă să poată fi comandat începând cu 165.000 de dolari. Pentru început, mașina va fi livrată doar în Statele Unite, dar producătorul a dezvăluit că Lucid Air va fi un produs global.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide