Lucid Motors își face intrarea pe piața europeană

Autor: Cristian Gubandru 05 mai 2022 Știri auto

Producătorul american de mașini electrice Lucid Motors vrea să intre pe piața europeană cu sedanul său electric Lucid Air. Germanii vor fi primii care vor avea pe străzi modelul american.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prima reprezentanță Lucid din Germania își va deschide porțile în curând. Pe listă sunt reprezentanțe și în Austria și Elveția.

Potrivit presei germane Automobilwoche, Lucid va deschide oficial primul său studio în München, la Odeonsplatz, în luna mai. Lucid Air ar trebui să fie disponibil pentru cumpărare în acel moment.

Prețuri Lucid Air

De câteva luni, clienții din Statele Unite conduc sedanul electric Lucid Air. Prețurile încep de la 77.400 de dolari fără taxe, în SUA.

Conform standardului EPA, versiunea Lucid Air Grand Touring are cea mai bună autonomie, 830 de kilometri per încărcare. Lucid Air costă 132.000 de euro pentru versiunea cu autonomie mare.

Modelul Grand Touring Performance, care a fost introdus recent în aprilie, este cel mai puternic. Are o putere de 783 kW (1065 CP).

În prezent, nu se știe cât va costa Lucid Air în Germania și nici cât va costa în alte țări europene. Însă, rezervarea unui exemplar costă de la 900 de euro, în funcție de model.

Mărcile de lux germane Audi, BMW și Mercedes-Benz vor fi concurenți direcți pentru Lucid Air.

În 2024, americanii vor prezenta și SUV-ul electric Lucid Gravity.

Există încă dificultăți în creșterea producției la noua fabrică din Arizona, Statele Unite. Anul acesta, vor fi produse 12.000 – 14.000 de vehicule electrice Lucid Air.

Mulți alți producători se confruntă în prezent cu o încetinire a producției, pe care Lucid o atribuie problemelor din lanțul de aprovizionare.

Lucid Motors a anunțat dezvoltarea unei a doua fabrici în Arabia Saudită, care ar produce până la 150.000 de vehicule pe an. În 2018, fondul suveran al Arabiei Saudite al Fondului de Investiții Publice (PIF) a investit mai mult de un miliard de dolari în startup. Recent, a fost dezvăluit că guvernul saudit își propune să achiziționeze până la 100.000 de sedanuri electrice Lucid Air în următorii zece ani, conform acordului.

Sursa: Electrichunter.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide