Primele informații despre Lucid Air Grand Touring Performance

Autor: Cristian Gubandru 13 apr. 2022 Știri auto

Lucid Motors a publicat primele informații despre noul Lucid Air Grand Touring Performance, mașina electrică care dispune de 1.050 de cai putere. Modelul va avea cea mai mare autonomie (717 km EPA) și va deveni cea mai rapidă mașină electrică de pe piață, a anunțat compania americană odată cu startul livrărilor Lucid Air Grand Touring.

Cât va costa Lucid Air Grand Touring Performance

Pentru Lucid Air Grand Touring Performance livrările vor începe în iunie 2022. Prețul este pe măsura performanțelor, va porni de la 179.000 de dolari. În Canada, modelul va avea un preț de 242.000 dolari, livrările începând în august 2022.

Două dintre motoarele electrice brevetate de la Lucid, câte unul pe fiecare axă propulsează Air Grand Touring Performance de la 0 la 96 km pe oră în doar 2,6 secunde.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Lucid Air Grand Touring Performance răspunde cererii puternice pe care o vedem pentru versiuni mai performante ale Lucid Air”, a declarat Peter Rawlinson, CEO și CTO, Lucid Group.

Lucid Air Grand Touring este prima serie de producție care va fi introdusă după ediția Lucid Air Dream, limitată la 520 de unități. Air Dream Edition dezvoltă 1111 cai putere și are o autonomie de 837 de kilometri.

Modelul american va avea nevoie de doar 20 de minute la priză pentru a putea călători 480 de kilometri.

Un sistem electric de 900 de volți permite o viteză de încărcare de peste 300 kW. Prin comparație, Porsche Taycan are o viteză de încărcare de până la 270 kW și utilizează un sistem electric de 800 de volți.

Pentru încărcare, Lucid Air va avea la dispoziție un conector Combined Charging System (CCS). La stațiile cu curent alternativ, viteza maximă de încărcare va fi de 19,2 kW. Lucid anunță că încărcarea la rețelele de curent alternativ va fi bidirecțională. Astfel, EV-ul produs de americani va putea și să transfere energie electrică de la baterie la rețeaua de curent electric. Astfel, Lucid Air va putea deveni o sursă de rezervă de energie pentru alimentarea locuinței.

Sursa: Lucid Air

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucid Air


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide