M3 Touring poate fi echipat cu accesorii BMW M Performance

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iul. 2022 Știri auto

Proaspătul lansat M3 Touring poate fi echipat și cu accesoriile M Performance. Cu ajutorul lor, mașina capătă un aspect și mai agresiv.

Primul M3 cu caroserie break din istorie a fost de curând lansat, iar acum devine și mai agresiv. BMW aduce un întreg spectru de modificări, de la spoilere și splitere, la accesorii interioare. Dacă îți doreai un M3 Touring, dar nu ți se părea că este suficient de incisiv, accesoriile M Performance pot remedia acest lucru. Contra cost, bineînțeles.

La exterior, pachetul M Performance este alcătuit dintr-o gamă largă de componente, dezvoltate special pentru BMW M3 Touring. Toate componentele din fibră de carbon sunt fabricate din CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon) și au un finisaj transparent.

În partea frontală, spliterul și aripioarele din fibră de carbon conferă un aspect mai agresiv, probabil și un plus de apăsare la sol. În partea din spate au fost montate un difuzor și un spoiler din fibră de carbon. Printre celelalte modificări se numără și grilele sau capacele oglinzilor, realizate din același material.

Sunt disponibile și noi modele de jante. Fiecare jantă este sculptată dintr-o singură bucată de aluminiu. Jantele sunt dispuse în trepte, cele de pe spate având un diametru mai mare. Astfel, dimensiunile ce pot fi montate sunt 19 cu 20 de inch și 20 cu 21 de inch. Nuanțele disponibile sunt negru sau auriu.

M3 Touring: Performanțe pe măsura aspectului

Pe lângă accesoriile menite să îi confere o imagine mai agresivă, pachetul M Performance sporește și performanțele.

În primul rând, a fost montat un sistem de evacuare din titan. Inclusiv secțiunea finală și ieșirile evacuării sunt realizate din titan. Dispunerea acestora este interesantă, cvartetul de evacuări fiind dispus aproape vertical. Evacuarea din titan nu doar că amplifică sunetul, ci și reduce greutatea mașinii. BMW spune că sistemul de evacuare e cu 30% mai ușor decât cel standard.

Au fost aduse îmbunătățiri și trenului de rulare, în deosebi suspensiei. Dinamica lui M3 Touring este îmbunătățită și mai mult de suspensia sport M Performance, cu gardă la sol reglabilă. Prin coborârea sistemului coilover se coboară implicit și centrul de greutate. Ca urmare, mașina ar trebui să stea mai bine pe viraje, iar tendința de ruliu să fie diminuată. De asemenea, au fost montate și plăcuțe de frână M Performance, atât pe față, cât și pe spate.

Accesorii interioare

Modificările continuă și la interior, acolo unde a fost montată o suită de elemente de carbon. Există multe suprafețe îmbrăcate în alcantara și cusături în culori specifice M. Inclusiv volanul este specific pachetului M Performance și este confecționat din carbon și alcantara.

Noile logo-uri M Performance sunt disponibile și pentru proiectoarele LED ale ușilor. Clienții își pot comanda acum mașinile și cu mesajul „50 Jahre BMW M”, care marchează aniversarea a 50 de ani de la fondarea BMW M.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide