Mai multe companii din industria auto din România au anunţat concedieri

Autor: ProMotor 24 mai 2024 Știri auto
Mai multe companii din industria auto din România au anunţat concedieri

Mai multe companii din industria automotive din judeţul Arad au notificat autorităţile cu privire la intenţia de a face concedieri colective. Motivul ar fi scăderea comenzilor pentru mașini electrice în Europa, iar unul dintre producătorii de componente a disponibilizat deja 97 de persoane, transmite G4media.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteş, spune că aproximativ 450 de angajați ar putea să fie disponibilizați, conform notificărilor făcute de şapte companii.

Concedierile vin pe fondul scăderii industriei auto în toată Uniunea Europeană și mai ales Germania – principala piață pentru firmele din vestul României.

Marinel Henteş mai precizează faptul că până acum doar una dintre companii a recurs la concedieri, fiind afectați 97 de salariaţi, care şi-au depus dosarele de şomaj.

Directorul AJOFM este de părere că o mare parte dintre cei concediați ar putea fi preluați de alte companii cu același profil, care încă mai caută personal şi s-au arătat interesate de disponibilitatea persoanelor rămase fără loc de muncă.

Potrivit AJOFM, în prezent rata șomajului în județ este de 1,4%, fiind una dintre cele mai mici din ţară.

Pe de altă parte, platforma AJOFM Arad arată că sunt disponibile 789 de locuri de muncă la 199 de angajatori, cele mai multe în domeniile transporturi, construcţii, automotive şi comerţ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com



Comentarii
Inchide