Noile tramvaie Astra Arad au început să circule în București pe linia 41

Autor: Adrian Somai 11 dec. 2022 Știri auto

Noile tramvaie Astra Arad au început să circule de la sfârșitul acestei săptămâni în București, transportând călătorii de pe linia 41 pentru moment. În cursul zilei de sâmbăta, primarul Nicușor Dan a făcut o scurtă călătorie cu unul dintre cele 15 tramvaie noi ce au fost puse în circulație.

„Este un moment de bucurie pentru Bucureşti, primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, că tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din fondul de mediu”, a transmis cu această ocazie edilul Capitalei.

În continuare, “o să lansăm achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze”, a mai ținut să precizeze primarul Municipiului București.

De ce a durat atât de mult până au fost puse în circulație

Pe pagina sa de pe o platformă de socializare, Nicușor Dan a mai ținut să evidențieze faptul că începând cu anul 1989 și până astăzi, în București au fost puse în circulație doar 17 tramvaie noi, toate produse de URAC.

Tramvaiele noi produse de cei de la Astra Arad au stat aproape șase luni în depouri, nefiind folosite în ciuda faptului că prima călătorie era așteptată încă din luna septembrie. Primarul Nicușor Dan explică însă că toată această așteptare a existat deoarece Primăria a trebuit să se asigure că toată documentația este corectă, acest lucru implicând o așteptare mai lungă.

Din fericire însă pentru locuitorii Bucureștiului, tramvaiul Astra Arad Imperio este omologat și se încadrează în omologarea pe care Autoritatea Feroviară a dat-o în anul 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Nicusor Dan


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide