Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă un exemplar?

Autor: Ionuț Vîlciu 01 dec. 2023 Știri auto

Mai multe exemplare ARO care au aparținut Armatei Române au fost scoase la vânzare. Cât costă un astfel de automobil?

Mașinile clasice românești au început să fie tot mai căutate printr pasionați și colecționari. Sunt crâmpeie de istorie care stârnesc nostalgia în mulți oameni care au trăit alături de aceste mașini și nu numai.

Aro a fost una dintre mărci chintesențiale pentru perioada comunistă în România, construind diferite modele destinate, în principal, uzului în teren accidentat. Cele mai populare mașini sunt cele din Seria 24, a cărei producție s-a întins pe mai mult de 30 de ani.

Foarte multe au ajuns să fie exploatate într-un mod precar, degradându-se în timp, dar încă există exemplare care merită atenție din partea celor pasionați, care ar putea să le restaureze.

S-ar putea să te intereseze și: Povestea mașinilor românești

15 exemplare de Aro 243 ce ar fi aparținut armatei au fost scoase la vânzare

Bineînțeles, capabilitățile utilitare au făcut din Seria 24 un vehicul ales de Armata Română pentru diferite aplicații. Aceste mașini au rămas în flota armatei și după 1989, cu toate că unele dintre ele au fost scoase din uz și vândute mai departe. Acesta pare a fi cazul și acestor 15 exemplare de Aro 243, care au fost listate la vânzare pe site-ul aro4x4.ro.

Anunțul publicat specifică faptul că sunt scoase la vânzare 15 exemplare de Aro 243 din stocul Armatei Române, mașini „fără gram de rugină, cu km între 1000-3000”. Mașinile sunt echipate cu motoare Câmpulung și Brașov și au fost fabricate între anii 1985 și 1992. Conform anunțului, mașinile sunt în stare bună, au fost adăpostite de ploaie și nu au stat în bătaia directă a Soarelui.

Exemplarele sunt vopsite în nuanța specifică de verde, au protecții pe faruri și portbagaj extern și nu arată de parcă au rulat prea mult, ceea ce înseamnă că rulajul specificat în anunț se poate dovedi valid.

Vânzătorul specifică faptul că prețurile pornesc de la 4.500 de euro și ajung la 6.500 de euro. De asemenea, în anunț este specificat faptul că mașinile se vând la bucată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: aro4x4.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide