Mai multe orașe din Europa au cerut reducerea emisiilor auto. Curtea de Justiție a UE a respins cererea

Autor: Daniel Samoilă 14 ian. 2022 Știri auto
Mai multe orașe din Europa au cerut reducerea emisiilor auto. Curtea de Justiție a UE a respins cererea

Mai multe capitale din Europa au cerut reducerea emisiilor auto la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, dar cererea a fost respinsă.

Concret, orașele Bruxelles, Madrid şi Paris sunt nemulțumite de decizia Comisiei Europene, care a stabilit limite prea ridicate ale emisiilor în cazul oxidului de azot.

Acest caz se referă la introducerea de către Comisie, în urma scandalului Dieselgate din 2015, a testărilor emisiilor reale ale vehiculelor. De asemenea, trebuie completate procedurile de laborator și stabilite limitele emisiilor de oxid de azot pentru autoturismele uşoare de pasageri şi comerciale.

Orașele se plâng de limitele prea dure impuse de Comisia Europeană

Potrivit G4media.ro, aceste mari capitale europene s-au plâns că limitele sunt mai mari decât ale standardului „Euro 6” și se aplică autoturismelor înmatriculate din 2015.

Reprezentanții celor trei orașe au susținut că le-au fost subminate abilitățile de reglementare a circulației mașinilor pentru a reduce poluarea.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a ajuns la concluzia că decizia Comisiei vizează doar înmatricularea și vânzarea mașinilor, neinfluențând astfel circulația lor pe drumurile publice, iar orașele nu erau vizate direct de legislație.

Instanța a mai transmis că orașele ar putea limita circulația vehiculelor pentru a proteja mediul, însă fără a încălca legislația Uniunii Europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide