România, pusă la zid pentru poluarea din București de Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Autor: ProMotor 30 apr. 2020 Știri auto
România, pusă la zid pentru poluarea din București de Curtea de Justiție a Uniunii Europene

România este pusă la zid pentru poluarea din București. Curtea de Justiție a Uniunii Europene îi reproșează statului român pentru că “nerespectarea sistematică și persistentă” a limitei pentru particular PM10 (microparticule) în Capitală.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că România nu și-a îndeplinit sarcinile pentru îmbunătățirea calității aerului. Procesul a fost deschis de CJUE în octombrie 2018. Autoritățile române ar fi trebuit să implementeze mai multe măsuri dispuse prin directive europene pentru reducerea concentrațiilor de PM 10, emisii poluante generate de industrie, de trafic și de încălzirea locuințelor.

Decizia Curții de Justiție nu menționează o amendă pe care țara noastră ar trebui să o plătească pentru încălcarea tratatului și a legislației europene privind calitatea aerului, ci doar obligația de a respecta aceste norme.

În luna ianuarie a acestui an, ministrul Mediului, Costel Alexe, avertiza că statul român riscă să fie nevoit să plătească amenzi record, între 100.000 și 400.000 de euro, din cauza cotelor alarmante ale poluării din București, în cadrul procedurii de infringement pe mediu a Comisiei Europene.

Curtea a decis de asemenea ca România să plătească cheltuielile de judecată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide