Mai mulți protestatari au fost arestați după ce s-au lipit de podeaua muzeului Volkswagen – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2022 Știri auto

Mai mulți protestatari s-au lipit de podeaua muzeului Volkswagen din Wolfsburg. Protestatarii au fost arestați din cauza acestui eveniment.

Activiștii de mediu devin din ce în ce mai vocali. În această perioadă am putut vedea mai mulți oameni care au protestat. Protestele au avut loc, sub diverse forme, împotriva producătorilor auto și a uzului de petrol.

Unul dintre cele mai recente evenimente înfățișează nouă oameni care și-au lipit mâinile de podeaua muzeului Volkswagen Autostadt, care se află în orașul Wolfsburg din Germania. Membri ai mișcării intitulate Scientist Rebellion și-au lipit mâinile de podeau pavilionului Porsche din muzeul Autostadt în semn de protest. Ei au avut și câteva doleanțe de la CEO-ul Volkswagen, printre care se numără impunerea limitei de viteză de 100 km/h pe autostrăzile germane sau presarea guvernului german pentru a asculta de cerințele protestatarilor.

Protestul împotriva lui Volkswagen nu s-a terminat așa cum și-ar fi dorit protestatarii

Protestatarii au promis că vor continua protestul până când Volkswagen va fi de acord să facă lobby miniștrilor pentru decarbonizarea industriei transporturilor. Ei au început să se plângă după doar câteva ore că nu au mâncare și că personalul a refuzat să le aducă un recipient pentru a-și face nevoile. Cei nouă indivizi au rămas lipiți de podeaua incintei, iar angajații au stins luminile și căldura. Ei s-au plâns de personalul muzeului: „au refuzat cererea noastră de a ne oferi un recipient pentru a urina și a face nevoile într-un mod decent în timp ce suntem lipiți și au oprit încălzirea”.

Gianluca Grimalda, care declarase că este în greva foamei, a început să se plângă că mâna lui. Aceasta era acoperită cu lipici și lipită de podea. Aceasta era umflată și a spus că medicii l-au avertizat că riscă să facă cheaguri de sânge. După doar o zi de protest, el a fost de acord să plece pentru tratament medical. Grimalda a și fost arestat, chiar înainte ca poliția să se mobilizeze pentru a aduna restul manifestanților.

Sursa: Dailymail

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide