De ce a fost ales MAN TGX Camionul Anului 2021?

Autor: Elena Luchian 23 nov. 2020 Știri auto

Noul MAN TGX a fost desemnat Camionul Anului 2021. De ce a primit prestigiosul titlu la care visează toți producătorii de camioane?

GALERIE FOTO

Noul MAN TGX a fost ales International Truck of the Year în cadrul unei ceremonii transmise online. Juriul alcătuit din 24 de jurnaliști a decis că vehiculul este unul modern, confortabil la rulare, avansat la capitolul siguranță și eficient în ceea ce privește consumul. Modelul oferă servicii de conectivitate de top, iar funcțiile sale sunt ușor de controlat, scrie site-ul cargo-bus.ro.

”Acest premiu reprezintă o recunoaștere extraordinară a muncii remarcabile, depuse de echipa MAN. Această echipă a lucrat peste cinci ani cu un singur obiectiv în minte: să dezvolte cel mai bun camion pentru șoferi și pentru clienți. Acest premiu mult râvnit demonstrează faptul că am reușit!”, a declarat Andreas Tostmann, CEO-ul companiei.

Ce a apreciat juriul la noul camion MAN GTX?

Membrii juriului au apreciat ergonomia bordului și structura simplă și intuitivă a instrumentelor de bord.

MANG TGX este pus în mișcare de motoare Euro 6D, D26 sau D38, extrem de eficiente. Acestea asigură o reducere a consumului de 8,2% în comparație cu cifrele de consum trecute în contul generației anterioare.

Funcții cum ar fi Lane Return Assist și asistența oferită la schimbarea benzii de circulație, plus rularea asistată în blocaje rutiere fac camionul mai sigur.

”Este un camion care îndeplinește nevoile de transport din present și din viitor”, a explicat Președintele International Truck of the Year alegerea juriului.

Pentru a intra în cursa pentru Camionul Anului, vehiculele trebuie să fi fost lansate în ultimele 12 luni. Membrii juriului notează aspect cum ar fi inovațiile de ordin tehnic, reducerea costurilor de utilizare și întreținere, siguranța și protecția mediului înconjurător.

Românii pot vota pentru Mașina Anului 2021 în România. Dacia Logan/Sandero se află, pentru moment, în fruntea preferințelor cititorilor Promotor. Poți schimba clasamentul cu un vot pe pagina de concurs.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MAN Truck and Bus



Comentarii
Inchide