Maramureș, primul județ din România care instituie restricții draconice. Cum sunt afectați șoferii

Autor: ProMotor 24 mart. 2020 Știri auto

Maramureș este primul județ din România care instituie restricții draconice, atât pentru propriii locuitori, cât și pentru cei care intenționează să intre în județ, cu mașina sau cu alte mijloace de transport. Practic, județul intră în carantină totală, începând de miercuri, 25 martie, cel puțin până pe 15 aprilie.

Intră în Galeria FOTO

Una dintre primele măsuri care afectează locuitorii județului Maramureș este că, de miercuri, 25 martie, aceștia vor fi nevoiți să justifice și deplasările efectuate pe timpul zilei, nu doar cele pe timp de noapte.  De asemenea, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş a decis să transmită o adresă la MAI pentru verificarea accesului vehiculelor şi a persoanelor care intră în judeţ, la toate punctele de intrare, prin constituirea de filtre operaţionalizate de IPJ Maramureş, cu sprijinul Jandarmeriei.

Organele de ordine abilitate vor stabili de unde vin aceste persoane sau unde se deplasează, dar şi care este istoricul de călătorie în ultima perioadă”, se precizează în hotărârea CJSU Maramureş.
Propunerile au fost înaintate CJSU de preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

Au fost introduse unele restricţii de circulaţie a persoanelor, în Maramureş, potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Judeţul Maramureş va institui şi pe timpul zilei interdicţiile de circulaţie care sunt valabile acum numai noaptea la nivel naţional. Deplasările vor fi limitate şi vor trebui justificate şi între orele 6:00 şi 22:00. Este primul judeţ care instituie astfel de măsuri.

Autorităţile au decis să ia aceste măsuri după ce au constatat că oamenii nu respectau instrucţiunile de distanţare socială. Astfel, cetăţenii se pot deplasa la cumpărături, farmacie şi la serviciu (doar cu hârtie doveditoare de la angajator). O altă măsură strică în Maramureş este că persoanele peste 60 de ani vor avea voie să iasă la cumpărături numai între orele 7 şi 11. Potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de CJSU Maramureş, măsura privitoare la vârstnicii peste 60 de ani se aplică tot din 25 martie.

„Categoria cea mai vulnerabilă la infectarea cu coronavirus o reprezintă populaţia cu vârsta peste 60 de ani. În acest sens, se instituie un program diferenţiat, pe categorii de vârstă, privind accesul maramureşenilor în magazine alimentare, hypermarket-uri supermarket-uri, farmacii. În acest context persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineaţa, între orele 7-11, urmând ca de la ora 11 şi până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Măsura este valabilă din data de 25 martie”, se arată în hotărâre.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide