Mărcile de lux Lamborghini și Ferrari suspendă afacerile cu Rusia

Autor: Marius Vișan 09 mart. 2022 Știri auto

Mărcile de mașini de lux Ferrari și Lamborghini suspendă afacerile cu Rusia, pe fondul invaziei Ucrainei.

Într-o declarație făcută marți (8 martie 2022), Ferrari a precizat că intenționează să doneze 1 milion de euro pentru a sprijini cetățenii ucraineni aflați în dificultate în timpul crizei actuale.

”În plus, având în vedere situația actuală, Ferrari a luat decizia de a suspenda producția de vehicule pentru piața rusă până la noi ordine”, a precizat un oficial al producătorului auto de lux. ”Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și vom respecta reglementările și sancțiunile”.

Într-o declarație similară, Lamborghini și-a exprimat compasiunea pentru invazia în curs de desfășurare, afirmând că intenționează să trimită o donație către Înaltul Comisariat al Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru Refugiați.

”Având în vedere situația actuală, afacerile cu Rusia au fost suspendate”, a precizat producătorul auto în declarația sa. ”Lamborghini speră într-o încetare rapidă a ostilităților și o revenire la diplomație”.

Lamborghini și Ferrari suspendă afacerile cu Rusia și fac donații umanitare pentru Ucraina

Agenția ONU pentru refugiați a declarat marți că peste 2 milioane de cetățeni ucraineni au fugit din țară.

Cei doi producători de automobile de lux urmează multor alte companii și furnizori importanți din domeniul auto care au oprit vânzările produselor lor și au suspendat operațiunile în Rusia.

Oficialii americani și britanici au anunțat marți că vor elimina treptat utilizarea surselor de energie rusești ca răspuns la conflict.

„Statele Unite vizează principala arteră a economiei Rusiei. Interzicem toate importurile de petrol, gaze și energie rusească”, a declarat președintele Biden la Casa Albă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide