Lamborghini va produce în 2022 ultimele modele cu motoare cu combustie internă

Autor: Mihai Morcovescu 24 ian. 2022 Știri auto

Lamborghini anunță că 2022 este ultimul an în care va mai produce modele convenționale echipate cu motoare cu ardere internă. Producătorul italian, prin vocea CEO-ului Stephan Winkelmann spune că ultimul astfel de automobil va fi Aventador.

Producătorul italian deținut de Grupul Volkswagen AG va dezvălui în cursul anului 2023 primul său model de serie de tip plug-in hybrid. Începând cu 2024, întreaga gamă Lamborghini va fi 100% electrică.

Aventador, ultimul supercar Lamborghini cu ardere internă

Lamborghini Aventador Ultimae (27)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Aventador va fi ultimul model echipat cu motor V12 neelectrificat al mărcii din Sant’Agata Bolognese. Este binecunoscut faptul că, până la electrificarea integrală a gamei sale, Lamborghini va introduce patru noi modele în cursul anului curent. Este vorba despre două versiuni Huracan și două SUV-uri Urus.

Înlocuitorul lui Aventador ar putea fi unul dintre aceste patru modele, după Aventador Ultimae. Acesta va fi ultimul automobil V12 pe care „Lambo” îl va mai produce anul acesta.

Într-un interviu acordat AutoNews, Winkelmann a spus că se lucrează încă la design-ul primului model complet electric al mărcii. Din spusele lui Winkelmann, italienii înclină spre un coupe cu patru uși adecvat pentru utilizarea zilnică.

Totodată, șeful Lamborghini a precizat că Lamborghini a alocat o sumă-record de 1,5 miliarde de euro pentru trecerea la modele hibride. Italienii intenționează ca începând cu 2024  să ofere primul său automobil în întregime electric.

Compania italiană a stabilit în 2021 un nou record de vânzări, reușind să comercializeze 8.405 de unități. Aproape 60% din total au reprezentat vânzările SUV-ului Urus (5.021 de unități).

Mai mult decât atât, profitul operațional al celor de la Lamborghini s-a apropiat de 20%. Spre comparație, rivalii de la Ferrari au anunţat pe primele nouă luni din 2021 un profit operaţional de 25%.

Cifrele finale pe tot anul 2021 vor fi publicate în luna martie. „Acestea ar trebui să se situeze într-un interval care va surprinde în mod plăcut pe toată lumea”, a mai precizat Winkelmann.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide