Mărcile japoneze, campioane la premiile Red Dot 2020

Autor: ProMotor 31 mart. 2020 Știri auto

Designul japonez nu este înțeles prea bine de către publicul occidental, cel puțin în cazul mașinilor, dar anul acesta, mărcile japoneze sunt campioane la premiile Red Dot 2020. Mazda nu încetează să impresioneze cu limbajul de design Kodo, dar nici Honda nu este departe, chiar dacă aceștia au apelat la influențele retro pentru a impresiona juriul Red Dot.

Intră în Galeria FOTO

Două modele Mazda – CX-30 și MX-30 – au obținut premiul „Red Dot: Product Design 2020”. SUV-ul compact CX-30 și prima mașină complet electrică Mazda, MX-30, se alătură astfel listei tot mai mari de modele Mazda premiate, concepute sub filosofia Kodo: Soul of Motion.

Mazda nu este la primul succes în domeniul designului, acestea fiind reușitele cu numărul opt, respectiv nouă din portofoliul mărcii japoneze. Nu mai departe de anul trecut, Mazda 3 obținea un  alt premiu Red Dot – „Best of the Best”. Alte modele care au obținut premiul Red Dot au fost Mazda MX-5 RF în 2017, MX-5 soft top, CX-3 și Mazda2 (toate în 2015), generația anterioară Mazda3 (2014) și Mazda6 (2013).

De cealaltă parte, Honda trece în contul său anul acesta nu mai puțin de trei premii Red Dot, inclusiv mult-râvnitul „Best of the Best 2020”. Vedeta premiilor de anul acesta este Honda e, care câștigă premiul categoriei „Smart Product”, dar și „Best of the Best”. Al treilea premiu este obținut de motocicleta CBR1000RR-R Fireblade SP, de asemenea, în cadrul categoriei „Smart Product”, pentru calitatea înaltă a designului său.

Lansată în 1955, premiile Red Dot este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. Câștigătorii designului de produs, selectați în acest an din 48 de categorii, inclusiv mașini și motociclete, și-au câștigat dreptul de a purta simbolul Red Dot, o emblemă internațională de excelență. Nu mai puțin de 40 de experți internaționali au jurizat premiile Red Dot 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide