Marele Premiu al Australiei amânat, mecanici infectați cu noul coronavirus

Autor: Elena Luchian 13 mart. 2020 Știri auto
Marele Premiu al Australiei amânat, mecanici infectați cu noul coronavirus

Federația Internațională de Automobilism a sperat până în ultimul moment că Marele Premiu al Australiei se va desfășura. Presiunea pusă de televiziuni și de sponsori au împins decizia până cu doar câteva ore înaintea antrenamentelor de la Melbourne.

Oricum echipa McLaren anunțase că nu va participa la prima cursă a sezonului, după ce unul dintre mecanicii săi a fost infectat cu noul coronavirus. Mai mult, alți 14 membri au fost plasați în carantină în hotelul în care erau cazați pentru următoarele două săptămâni.

Surse din interior susțin că piloții, în frunte cu Lewis Hamilton, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen, au fost cei mai vehemenți împotriva desfășurării Marelui Premiu al Australiei. Pilotul german și cel finlandez zburaseră deja spre casele lor la ora la care a fost anunțată decizia oficială.

“Sunt foarte foarte surprins că ar putea avea loc această cursă, deși situația se deteriorează, iar celelalte competiții au fost deja suspendate”, a fost declarația campionului mondial Lewis Hamilton, care a refuzat să se prezinte la conferința de presă.

Și Ferrari anunțase că echipa nu este pregătită să participe. Câteva ore mai târziu, Mercedes a înaintat o scrisoare oficială, solicitând amânarea etapei.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, anunțase că nu va permite desfășurarea cursei cu spectatori.

Și restul sezonului pare compromis: Marele Premiu al Bahreinului ar trebui să se desfășoare fără spectatori pe 22 martie, dar având în vedere noile circumstanțe, și această etapă s-ar putea amâna. Pe 5 aprilie, cea de-a treia etapă a Marelui Circ ar trebui să aibă loc la Hanoi, dar guvernul vietnamez a interzis accesul în țară al tuturor celor care au fost în Italia, Germania, Spania și Marea Britanie în ultimele 14 zile. Cursa din China, programată să aibă loc pe 19 aprilie, a fost deja anulată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide