Marian Godina ”recomandă” acest tip de pasarelă pietonală pentru intersecțiile din România

Autor: ProMotor 22 oct. 2020 Știri auto
Marian Godina ”recomandă” acest tip de pasarelă pietonală pentru intersecțiile din România

Marian Godină a postat pe pagina personală de Facebook o imagine cu o pasarelă pietonală peste o intersecție intens circulată dintr-o țară asiatică.

Conceptul acestei pasarele este destul de interesant prin forma sa neobișnuită pentru țara noastră, unde, oricum, pietonii nu le prea folosesc pasarelele existente, preferând să se strecoare printre mașini, punându-și viața în pericol.

„Ar fi bune astea și la noi, mai ales vara, ar traversa oamenii strada pe la umbră”, scrie Marian Godină în postare. Internauții au reacționat imediat, o mare parte dintre ei dându-i dreptate lui Godină.

„Știu eu două pasaje în centrul Iașului pustii. Decât să coboare și să urce vreo 20 de scări, mai toată lumea preferă să se arunce printre mașini, în fugă”, scrie cineva din Iași. „Și pe la Obor, București, se practică la fel, și culmea, au scări rulante. Dacă nu le pun lift și cu liftier să apese butonul, tot degeaba…” completează un bucureștean.

Ce amenzi riscă pietonii care traversează prin locuri nepermise

Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care o fac pietonii este traversarea neregulamentară. Fie din inconştienţă, fie din necunoaşterea regulilor, aceştia ajung să traverseze prin orice loc, şi nu de puţine ori ajung victime ale accidentelor rutiere. Pentru a stopa acest fenomen poliţia aplică amenzi oridecâteori au ocazia.
Nerespectarea acestor reguli duce la sancţionaţi cu amenzi din clasa I de sancţiuni, asta înseamnă două sau trei puncte-amendă.

În acest an punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, asta înseamnă că ei riscă o amendă cuprinsă între 290 şi 435 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Marian Godina / Facebook



Comentarii
Inchide