Cod Rutier 2019. Ce amenzi riscă pietonii care circulă şi traversează prin locuri nepermise

Autor: Marius Vișan 24 iun. 2019 Utile
Cod Rutier 2019. Ce amenzi riscă pietonii care circulă şi traversează prin locuri nepermise

Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care o fac pietonii este traversarea neregulamentară. Fie din inconştienţă, fie din necunoaşterea regulilor, aceştia ajung să traverseze prin orice loc, şi nu de puţine ori ajung victime ale accidentelor rutiere. Pentru a stopa acest fenomen poliţia aplică amenzi oridecâteori au ocazia. 

Drepturi şi obligaţii

Pietonii ar trebui să ştie că şi ei, alături de conducătorii auto, au atât drepturi cât şi obligaţii.

Codul rutier stabileşte că pietonilor le este interzisă traversarea străzii prin alte locuri decât cele permise, marcate prin indicatoare sau semafoare.

Pietonii sunt obligaţi, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe margine. De asemenea, este interzisă circulaţia pe pistele de biciclete care sunt marcate corespunzător şi pe autostradă.

Amenzi între 290 şi 435 de lei

Nerespectarea acestor reguli duce la sancţionaţi cu amenzi din clasa I de sancţiuni, asta înseamnă două sau trei puncte-amendă.

În acest an punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, asta înseamnă că ei riscă o amendă cuprinsă între 290 şi 435 de lei.

Pietonilor le este interzisă traversarea este atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgenţă (poliţie, pompieri) cu girofarurile şi semnalele acustice pornite. De asemenea, pietonilor le este interzisă traversarea unei căi ferate atunci când barierele sunt coborâte. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide