Marian Godină vs. o şoferiţă tupeistă. Replica reală care ilustrează traficul din România: „Aşa, şi?”

Autor: ProMotor 01 sept. 2017 Știri auto
Marian Godină vs. o şoferiţă tupeistă. Replica reală care ilustrează traficul din România: „Aşa, şi?”

Poliţistul Marian Godină le-a povestit prietenilor de pe Facebook un episod pe care l-a avut în trafic cu o şoferiţă:

”Circulam pe banda a doua a şoselei ocolitoare a Braşovului, fără să ne grăbim, cu vreo 60 de km/h. Şoseaua era liberă, am trecut doar pe lângă câteva camioane care circulau pe banda 1. La un moment dat, calea ne-a fost blocată de o maşină care circula pe banda 2, în paralel cu un camion de pe banda 1. Nu puteam depăşi, fiind linie continuă. Am mers aşa vreo trei kilometri, aşteptând să vedem dacă maşina va trece pe banda 1. Nici gând.

De mult aşteptam să găsesc o astfel de situaţie în timpul serviciului, pentru că mereu mi se întâmpla asta doar atunci când eram liber şi când nu puteam face altceva decât să înjur în gând. De data asta voiam să aflu exact ce gândeşte un şofer care face asta, aşa că am pornit girofarurile şi am oprit maşina pe dreapta. Nu a oprit din prima, desigur, a trebuit să pornim şi sirena de câteva ori.

-Bună ziua, agent şef adjunct Godină, vă rog să imi înmânaţi documentele (apropo, formula asta îţi intră atât de bine în cap încât ţi-e imposibil să nu o spui atunci când opreşti pe cineva, aşa că nu l-am crezut nici pe frate-miu când mi-a zis că l-a oprit un poliţist şi nu s-a prezentat. Între noi fie vorba, frate-miu e unul d-ăla anti-poliţie şi a avut permisul reţinut de câteva ori în Braşov de când sunt eu poliţist pentru că nici măcar nu a îndrăznit să spună că mă cunoaşte, ştiind că mai mare scandal ar fi avut apoi cu mine.)

Doamna de la volan s-a uitat lung la mine şi m-a întrebat:

-Da’ de ce?

-Pentru că de vreo 3 km circulaţi cu 50km/h pe banda doi, în paralel cu un camion.

-Aşa, şi?

-Nu aveţi voie.

-Extraordinar, unde scrie?

-Vă arăt imediat.

Am luat actele şi m-am dus la maşină, unde colegul meu m-a întrebat ce fac.

-Ce faci, mă? Ai zis că o opreşti doar să-i zici.

-Da, dar doamna e foarte revoltată, vorbeşte de sus şi mă întreabă unde scrie că n-are voie să circule pe banda 2. Dacă i-aş spune articolul l-ar uita repede. I-l scriu pe un proces-verbal să nu-l uite”, le-a povestit Marian Godină prietenilor lui virtuali.

Sursă: REALITATEA.NET

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide