Mario De Mezzo, prefectul de Olt, s-a autodenunțat: „Am insistat să fiu sancționat pentru fapta comisă!”

Autor: Radu Țuțulan 02 nov. 2023 Știri auto

Mario De Mezzo, prefectul de Olt, a explicat pentru ProMotor cum s-a autodenunțat pentru o contravenție rutieră, dar a fost pus în situația de a insista pentru a fi sancționat.

Recent, Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, a comis o abatere rutieră, în momentul în care conducea prin municipiul Slatina. Când a efectuat un viraj, nu a observat indicatorul „Acces interzis”, amplasat la intrarea pe o străduță.

Din neatenție, s-a întâmplat să intru pe o stradă cu sens unic, am intrat pe interzis. Când mi-am dat seama de greșeală, am dat cu spatele și am ieșit. Am parcurs cam 10-20 de metri, cel mult, pe interzis. Totuși, am considerat că e corect să îmi asum responsabilitatea pentru greșeală și am sunat la poliție. Am povestit ce am făcut, mi-am recunoscut vina. Și am spus că sunt gata să suport consecințele”, a explicat pentru ProMotor prefectul.

Dar, conform legii, orice încălcare a legii rutiere nu poate fi sancționată decât dacă este surprinsă de un organ al legii. Sau înregistrată cu un dispozitiv omologat, precum aparatul radar sau bodycam-urile pe care le poartă polițiștii.

„Am insistat să fiu sancționat”

Cu toate că i s-a transmis că nu poate fi sancționat, chiar dacă își recunoaște greșeala, Mario De Mezzo a insistat să fie amendat. Și, până la urmă, a primit sancțiunea, dar abia după ce un alt cetățean a sesizat poliția cu privire la această abatere comisă în trafic de prefectul de Olt.

Am insistat să fiu sancționat, pentru că așa este normal, atunci când greșești, să plătești. Dar, chiar și dacă m-am autodenunțat, nu a fost suficient. Abia la câteva ore după această discuție, un cetățean a sesizat poliția cu privire la fapta mea. Și atunci poliția, coroborând autodenunțul meu cu plângerea respectivului cetățean, m-a amendat contravențional”, a mai declarat Mario De Mezzo.

Prefectul de Olt a spus că nu poate să comenteze dacă e normal, sau nu, ca în cazul în care un șofer face un autodenunț, să nu poată fi sancționat. Însă, a mai explicat că speră ca toți polițiștii din România să aplice legea în mod egal și imparțial pentru toți cei care comit abateri în trafic.

Nu pot eu să comentez dacă legea e bună sau nu. Ce pot, în schimb, să spun e că mi-aș dori ca toți polițiștii din România să fie precum cei care m-au amenda. Adică, să respecte legea și să-i sancționeze corespunzător faptei pe toți cei care comit abateri în trafic. Indiferent că sunt avocați, politicieni, șefi de instituții sau milionari. Legea e aceeași pentru toți și trebuie aplicată imparțial”, a conchis politicianul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor / Mario De Mezzo: Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide