Centrul Infotrafic: Traficul rutier este îngreunat pe A1 și A3 din cauza ninsorilor

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Chiar dacă ne aflăm în luna martie, se pară iarna încă nu a trecut. Asta pentru că traficul rutier se face în condiții de ninsoare, miercuri dimineață, pe autostrăzile București-Ploieşti și București-Piteşti, dar și pe drumuri naționale din mai multe județe din țară, anunță Centrul Infotrafic.

„Se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj”, au transmis reprezentanții  Poliției Române.

De asemenea, în Capitală și pe unele șosele din județul Caraș-Severin se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare, iar în județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se înregistrează ninsoare ușoară. Pe toate aceste drumuri se intervine cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

În sudul țării este în vigoare un cod galben de ninsori

Șoferii sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

ANM a emis marți dimineață un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării.

Informarea meteorologică este emisă pentru intervalul 9 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00 și vizează precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului. În special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide