Cod galben de ninsoare. Poliția îi avertizează pe șoferi

Autor: Elena Luchian 10 ian. 2021 Știri auto

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip cod galben de ninsoare și vânt pentru mai multe regiuni din țară. Aceasta intră în vigoare duminică, la ora 18:00 și rămâne în vigoare până luni la ora 14:00.

GALERIE FOTO

Vor fi afectate sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali. Vor fi ninsori abundente și se va așterne un strat consistent de zăpadă. Se vor înregistra și intensificări ale vântului.

În zonele aflate sub atenționarea de cod galben, în noapte de duminica spre luni, vor predomina ninsorile moderate și însemnate cantitativ. Stratul de zăpadă va depăși local 10-20 de centimetri, iar izolat 30-40 de centimetri.

Vântul va avea intensificări cu rafale de 45-55 km/h în regiunile din sudul țării. În Carpații Meridionali de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale dde 60-70 km/h.

ANM a emis o atenționare de vreme rea valabilă pentru aproape toată țara până miercuri, la ora 13:00. Stratul de zăpadă va fi de până la 20 de centimetri și în București.

Poliția îi avertizează pe șoferii care circulă când codul galben de ninsoare e în vigoare

Poliția le atrage atenția șoferilor că urmează câteva zile cu ninsori abundente. În această perioadă, carosabilul va fi acoperit de zăpadă și pe alocuri de polei. Este interzisă circulația fără anvelope de iarnă sau all season.

Pe lângă anvelopele corespunzătoare, șoferii trebuie să aibă la ei o soluție de parbriz specifică temperaturilor reduse, care să nu înghețe. Este util, în această perioadă, și un kit de deszăpezire, care să includă o lopată, o mătură pentru îndepărtarea zăpezii și o soluție pentru dezghețare. Sunt șanse mari ca, în cursul nopții, mașina să fie acoperită nu numai de zăpadă, ci și de un strat de gheață.

Oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo nefavorabile. Pentru a redue riscul de coliziune, aceștia trebuie să păstreze distanța față de mașina care rulează în fața lor și să fie precauți. În situații care pun în pericol siguranța și viața oamenilor, șoferii trebuie să apeleze numărul de urgență 112.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide