Martorul unui accident a scos telefonul şi a început să facă poze. Cum a fost pedepsit de Poliție?

Autor: Marius Vișan 04 mai 2021 Știri auto

Tragedia s-a produs când un camion a spulberat două autoturisme avariate, care staţionau pe banda de urgenţă a autostrăzii A3, la ieşire din Frankfurt. În zona impactului s-a produs un blocaj, iar unul din şoferii opriţi în coloană a vrut „amintiri”, aşa că a scos telefonul şi a început să facă poze cu locul accidentului.

Unul din martori a scos telefonul şi a început sa facă poze unui accident grav petrecut duminică seară lângă Frankfurt, unde doua persoane au murit.

După accident, polițiștii au oprit un bărbat care făcea poze din mașina și l-au verificat. Bărbatul a vrut să fotografieze locul plin de resturi cu mașinile accidentate.

Polițiștii l-au scos din vehicul și l-au condus pe bărbat la locul unde se afla corpul acoperit al tânărului de 35 de ani pentru a-i arăta de ce astfel de poze nu ar trebui să fie în telefonul mobil. Bărbatul se va confrunta cu o pedeapsă severă.

Fotograful de ocazie riscă şi o amendă mare

„Fotograful” riscă şi o amendă mare pentru gestul său, potrivit legislaţiei germane. Un bărbat şi o femeie au murit în urma accidentului, iar o a treia persoană este în stare gravă la spital.

Pentru a rezolva problema celor care fac poze accidentelor există un proiect pilot prin care au fost lipite coduri QR pe unele mașini ale serviciului de ambulanță, dar și pe echipamentele personalului care intervine.

Dacă cineva își îndreaptă telefonul către unul din aceste coduri, pe ecranul telefonului apare un text de avertizare care să îi descurajeze pe ce care încearcă să filmeze. Potrivit statisticilor din Germania, există 26 de cazuri în care persoane care au surprins imagini de la accidente s-au ales cu consecințe penale și amenzi.

Sursă știre: rtl.de

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube (Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.), rtl.de


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide