Un Porsche 911 căutat de polițiști în Germania a fost descoperit în vamă la Giurgiu

Autor: George Cristea 30 mart. 2021 Știri auto

Un Porsche 911 căutat de polițiști în Germania a fost descoperit în vamă la Giurgiu în timpul controlului de trecere a frontierei. Mașina, care fusese declarată furată, era condusă de un cetățean german.

Intră în Galeria FOTO

România funcționează ca interfață între est și vest, fiind folosită de hoții de mașini ca rută de tranzit între Europa de Vest (de unde sunt furate mașinile) și țările aflate după granița de est a Uniunii Europene – Moldova, Ucraina și alte state ex-sovietice (acolo unde sunt valorificate mașinile furate). Este motivul pentru care atât de multe mașini furate sunt descoperite de polițiștii de frontieră.

Frumusețea libertății de mișcare în spațiul Schengen este speculată de hoții de mașini, care profită de lipsa controalelor de frontieră. Când ajung însă la un punct de trecere care aparține unui stat non-Schengen, așa cum este România, lucrurile încep să se complice.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca Porsche 911 Carrera ce figurează în bazele de date ca bun pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile germane.

Porsche 911 căutat de polițiști în Germania, descoperit la Giurgiu

„La data de 27.03.2021, în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean german, în vârstă de 56 de ani, conducând un autoturism marca Porsche model ,,911 Carrera”, culoare gri mat”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul se afla în atenția autorităților, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar autovehiculul în valoare de 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unităţii până la finalizarea cercetărilor.

Punctul de trecere de la Giurgiu este mai puțin folosit de hoții de mașini, fiind oarecum în afara rutelor obișnuite. Asta nu înseamnă că polițiștii de frontieră nu găsesc și aici mașini furate. Recent, un BMW Seria 7 a fost indisponibilizat. În vara anului trecut, și un Audi Q7 declarat furat a avut aceeași soartă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide