Cât de sigur este să conduci cu martorul de monitorizare a presiunii în pneuri aprins

Autor: Marius Vișan 05 mai 2021 Știri auto

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri avertizează șoferul atunci când presiunea în pneuri este prea mică.

Dacă presiunea anvelopei este prea mică, aceasta poate provoca condiții de condus nesigure. Totodată, poate provoca uzura prematură a anvelopelor și poate duce la defectarea lor. Dacă o anvelopă cedează, ar putea apărea o explozie care ar putea duce la pierderea controlului asupra vehiculului.

Care sunt măsurile de precauție la aprinderea martorului de monitorizare a presiunii în pneuri

De îndată ce martorul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) se aprinde, verificați presiunea în toate cele patru anvelope. Dacă una dintre anvelope are presiunea scăzută, adăugați aer până când aceasta atinge specificațiile indicate de  producător. Lista cu valorile optime se găsește în interiorul panoului ușii laterale a șoferului.

Martorul se poate aprinde și dacă presiunea anvelopei este prea mare. În acest caz, verificați presiunea tuturor celor patru anvelope și dezumflați pneul care indică o valoare mai mare decât cea impusă se producător.

Cum să procedați dacă se aprinde martorul în timp ce conduceți?

Dacă martorul se aprinde în timp ce conduceți, găsiți cea mai apropiată benzinărie și verificați presiunea anvelopelor. Conducerea anvelopelor sub nivelul menționat de producător poate provoca uzura și prezintă pericole de siguranță.

Uneori, martorul se aprinde și se stinge la scurt tip, ceea ce se poate datora temperaturilor exterioare fluctuante. Dacă presiunea scade peste noapte, apoi crește în timpul zilei, martorul se va stinge odată cu încălzirea vehiculului sau odată cu creșterea temperaturii.

Dacă martorul se aprinde odată ce temperaturile se răcesc, veți ști că vremea determină fluctuația presiunii din anvelope.

Dacă se aprinde cu întreruperi după ce porniți mașina, și apoi rămâne pornit, aceasta înseamnă că sistemul nu funcționează corect. Un mecanic ar trebui să se uite la vehiculul dvs. cât mai curând posibil.

Citește și Mulți posesori de Dacia se întreabă ce semnifică martorul de bord ”zig-zag”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide