Maserati a dezvăluit primul său concept store

Autor: Ionuț Vîlciu 30 sept. 2022 Știri auto

Maserati a dezvăluit noul său concept global de retail store, debutând cu deschiderea unui nou spațiu în inima cartierului istoric Magenta din Milano.

Noul concept arhitectural a fost creat împreună compania Eight Inc. din New York. Aceasta este o firmă de design cu experiență, și marchează o îndepărtare de la estetica tradițională a showroom-ului auto „luminos și steril”. Noul mediu prezintă mașinile iluminate în stil dramatic ca niște sculpturi dinamice într-o galerie de artă întunecată.

„De la primele etape ale dezvoltării unei mașini noi până la experiența completă a retail-ului de lux, la Maserati totul este proiectat având în vedere clientul. Noul nostru concept de magazin întruchipează valorile noastre: pasiune, inovație și frumusețe prin prisma luxului italian. Dorința noastră este ca clienții să-și exprime pasiunea prin crearea propriului model Maserati”, spune Davide Grasso, CEO Maserati.

Cum arată concept store-ul Maserati?

În afara magazinului, atenția vizitatorilor este captată de o instalație spectaculoasă de vitrine. În interior, oaspeții sunt întâmpinați ca într-un spațiu de locuit contemporan. Există o „insulă de bucătărie” mare care servește drept zonă de ospitalitate și configurație. Este dotată cu un bar care oferă espresso în stil italian, vinuri sau sucuri presate la rece.

„Când luăm în considerare un nou proiect de design, ne imaginăm o experiență care definește un proces uman și cum acea experiență poate modela ceea ce ne inspiră și ne influențează. Noul magazin Maserati este o punte între Casa Tridentului și clienții săi pasionați, proiectat pentru a oferi o experiență de retail de lux multi-senzorială cu un limbaj de design contemporan, fidel esenței mărcii”, spune Tim Kobe, CEO al Eight Inc.

Clienții sunt încurajați să descopere concept store-ul în propriile condiții. Ei pot experimenta configuratorul digital MXE 3D de ultimă oră pe un ecran mare într-o sală de consultanță privată.

Experiența supremă Maserati disponibilă la noul concept de magazin este cunoscută sub numele de „Fuoriserie”. Acesta este programul de personalizare pentru modelele mărcii Trident. Fuoriserie permite clienților să-și exprime personalitatea și creativitatea pentru a proiecta vehicule unice.

După premiera mondială de la Milano, Maserati își va implementa noul concept de retail în magazinele sale din Hong Kong, Shanghai, Melbourne, Madrid și Berlin până la sfârșitul anului 2022, urmând ca mai multe locații să fie inaugurate în întreaga lume în 2023, inclusiv Los Angeles, Toronto, Londra și Tokyo.

Sursa: Maserati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide