Maserati Project 24 – Un hypercar cu opțiuni multiple de personalizare

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2022 Știri auto

Maserati Project 24 este un model care va fi destinat doar circuitului. În total, vor fi construite doar 62 de exemplare.

Luând ca punct de plecare specificațiile modelului MC20, Maserati duce la extrem performanțele platformei. Producătorul Italian țintește să atingă un nou nivel performanță pe circuit.

Constând dintr-un număr limitat de automobile super sport, acest proiect amplifică performanțele mărcii pentru a deveni simbolul exclusivității. Fiecare exemplar este unic și diferit față de toate celelalte modele. Project24 este cel mai customizabil nivel din Fuoriserie. Acesta este programul de personalizare al mărcii italiene.

Maserati Project 24 – MC20 pe steroizi

Chiar dacă moștenește partea tehnică a lui MC20, Project 24 duce totul la un alt nivel. Inginerii au anunțat o serie de îmbunătățiri de ordin tehnic. Maserati a făcut acest lucru deoarece avem de-a face cu un automobil dedicat exclusiv uzului pe circuit.

Hypercar-ul Maserati va folosi o monococă din fibră de carbon, pe care o împrumută de la MC20. Puterea va veni de la motorul V6 de 3,0 litri, intitulat „Nettuno”. Este același motor folosit și pe MC20, dar pentru Project 24 au fost extrași 119 cai suplimentari. Astfel, totalul a ajuns la 740 de cai putere. Mașina va cântări sub 1.250 de kilograme.

Puterea motorului va fi transmisă către roțile spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu 6 rapoarte cu padele pe volan. Pentru a pune mai bine cei 740 de cai la sol, a fost montat și un diferențial autoblocant cu alunecare limitată.

Din punct de vedere estetic, designerii vor modifica modelul MC20. Astfel, farurile regăsite pe versiunea de serie vor dispărea, iar capota va primi o priză de aer de dimensiuni generoase. În plus, splitter-ul frontal și spoiler-ul spate vor fi ajustabile. Ele vor oferi un plus de apăsare aerodinamică.

Interiorul nu a fost încă dezvăluit, dar va fi, cel mai probabil, în temă cu exteriorul. Scaune sport, cușcă de protecție și centuri cu sistem de prindere în șase puncte.

Sursa: Maserati

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide