Maserati a publicat primele imagini cu noul MC20 Cielo

Autor: Cristian Gubandru 27 mai 2022 Știri auto

Maserati a publicat primele imagini cu noul MC20 Cielo, varianta decapotabilă a lui MC20. Motorul V6 a fost preluat de la Coupe.

MC20 Cielo își anunță elementele specific încă din denumire: MC este prescurtarea de la Maserati Corse (divizia motorsport a mărcii), 20 face referire la 2020, anul în care a început noua eră Maserati, iar Cielo este cuvântul în limba italiană pentru cer, denumire ce subliniază faptul că acest model este dedicat plăcerii de a conduce sub cerul liber, în timp ce păstrează toate prerogativele unui model coupé.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul este echipat cu sticlă electrocromă de ultimă generație (sticlă inteligentă) care poate fi transformată instantaneu din transparent în opac la atingerea unui buton de pe consola centrală, datorită tehnologiei Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC). Plafonul are o viteza de deschidere și închidere de doar 12 secunde.

Dezvoltat la Maserati Innovation Lab și produs la uzina istorică din Viale Ciro Menotti, modelul spyder este 100% made in Italy și 100% made in Modena, la fel ca și versiunea coupé.

Propulsor MC20 Cielo

Echipat cu motorul V6 Nettuno, Cielo oferă o combinație perfectă de sportivitate și lux, datorită unei dotări unice pentru segment: plafonul inovator din sticlă retractabil.

MC20 a fost lansat în toamna anului 2020. Versiunea cabrio va fi propulsată de același motor V6 twin-turbo „Nettuno” de 3,0 litri de pe coupe. Acesta dezvoltă o putere maximă de 630 CP și 730 Nm de cuplu.

MC20 Cielo cântărește cu doar 65 kg mai mult decât coupé-ul. Pe lângă raportul remarcabil greutate-putere, șasiul din fibră de carbon (același pentru toate cele trei configurații viitoare: coupé, spyder și viitoarea versiune electrică) oferă manevrabilitate extraordinară pe șosea și pe circuit.

Portierele sunt tip fluture, la fel ca la modelul super sport MC20. Portiera tip fluture oferă un acces mult mai ușor în și din habitaclu, precum și evidențiază cockpit-ul din fibră de carbon și roata din față complet vizibilă.

Din punct de vedere estetic, versiunea de lansare este evidențiată prin culoarea metalică aplicată în trei straturi, cunoscută sub numele Acquamarina, disponibilă ca parte a programului de customizare Maserati Fuoriserie. Este o nuanță ce interacționează cu lumina, dezvăluindu-se în moduri surprinzătoare. Baza este un gri pastel inspirat din lumea curselor, care amintește de ADN-ul sportive al modelului MC20 însoțit de nuanța mica acvamarin irizată ce aduce la viață culoarea noului model MC20 Cielo.

Sursa: Maserati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide