Maserati a publicat primele schițe de design cu viitorul hypercar Project24

Autor: Mihai Morcovescu 25 iul. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Maserati a dat publicității primele schițe de design cu viitorul hypercar, denumit Project24. Acesta va moșteni specificațiile modelului MC20, însă inginerii mărcii anunță o serie de îmbunătățiri de ordin tehnic. Asta, deoarece avem de-a face cu un automobil dedicat exclusiv curselor de circuit.

Reprezentanții companiei au anunțat că Project24 va fi produs într-o serie foarte limitată, de doar 62 de exemplare. De aspectul hypercar-ului se vor ocupa designerii de la „Centro Stile” Maserati.

Constructorul din peninsulă a publicat trei schițe care ne dezvăluie viitorul lor hypercar. Cunoscut deocamdată sub numele de cod Project24, modelul de competiție va fi dezvoltat pe un șasiu de tip monococă împrumutat de la actualul MC20. Deosebirea constă în faptul că panourile de caroserie din fibră de carbon vor fi unice.

Viitorul Maserati Project24 va produce 740 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cei de la Maserati vor monta pe modelul de circuit motorul bi-turbo V6 Nettuno de 3,0 litri. Acesta va oferi 740 CP, cu 119 „cai” mai mult comparativ cu versiunea de pe MC20. Masa proprie va fi sub 1.250 de kilograme, ceea ce înseamnă că se va obține un raport putere-greutate de 1,69 kg/CP.

Puterea va fi transmisă către puntea posterioară prin intermediul unei transmisii secvențiale cu 6 rapoarte și clapete la volan și a unui diferențial autoblocant cu alunecare limitată.

Fiind vorba despre un model de circuit, viitorul Project24 va primi noi suspensii cu amortizoare reglabile și bare anti-ruliu. Mașina va fi echipată cu jante pe 18 inch, care vor ascunde un sistem de frânare Brembo cu elemente carbon-ceramice.

Din punct de vedere estetic, designerii italieni vor modifica radical modelul MC20. Astfel, farurile de pe versiune de serie vor dispărea, iar capota va primi o priză de aer masivă. În plus, splitter-ul frontal și eleronul posterior vor fi reglabile pentru un plus la capitolul aerodinamică. La spate se distinge evacuarea dublă montată într-o poziție mai înaltă și difuzorul supradimensionat.

Interiorul nu a fost dezvăluit, dar ne așteptăm la dotări specifice unui model de competiție. Astfel, vor exista scaune sport, un roll-cage, centuri de siguranță cu prindere în șase puncte și un volan multifuncțional din fibră de carbon.

Viitorul Maserati Project24 va fi produs într-o serie limitată de numai 62 de unități.

Sursa: Maserati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide