Maserati Grecale și MC20 Cielo își fac apariția la Goodwood

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iun. 2022 Știri auto

Maserati aduce la Festivalul de la Goodwood două noi modele interesante: SUV-ul Grecale și supercarul MC20 Cielo.

Maserati se prezintă în acest an la Goodwood cu un duo diametral opus. Pe de-o parte avem roadsterul lui MC20, denumit acum Cielo (da, ne aducem aminte de faimosul model al coreenilor de la Daewoo) și noul lor SUV, Grecale. David Beckham este invitatul lor special cu ocazia acestui eveniment.

MC20 și Grecale – total diferiți, alimentați de Neptun

Grecale este cel mai nou SUV lansat de constructorul italian. Vine în 3 versiuni de echipare. Prima se intitulează GT și este propulsată de un motor pe benzină, mild hybrid, de 300 de cai putere. Apoi urmează echiparea Modena. Aceasta vine cu o putere de 330 de cai, extrași din același tip de propulsor. Versiunea de top se numește Trofeo și este echipată cu un motor V6 pe benzină, bazat pe motorul regăsit pe supercarul MC20, Nettuno. Trofeo va fi versiunea care își va etala abilitățile în fața spectatorilor.

La fel ca Grecale Trofeo, MC20 Cielo este pus în mișcare de același motor V6 Nettuno. Motorul are în componența sa tehnologie derivată din Formula 1, ceea ce îl face destul de special.

MC20 Cielo debutează la Goodwood, la fel cum o făcea acum un an varianta standard, dacă o putem numi așa. Față de versiunea cu plafon fix, Cielo este mai greu cu doar 65 de kg și are un plafon din sticlă, retractabil. Această sticlă își poate schimba nivelul de opacitate cu o singură apăsare a unui buton.

MC20 Cielo și Grecale Trofeo vor oferi un spectacol spectatorilor de două ori pe zi și vor fi expuse în Supercar Paddock, respectiv în First Glance Paddock.

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide