Maserati MCXtrema – cea mai puternică mașină a brandului italian

Autor: Adrian Somai 02 aug. 2023 Știri auto

Maserati dezvăluie numele din spatele „Project24”: Maserati MCXtrema. Este cea mai puternică mașină a brandului cu sediul principal la Modena, dezlănțuind o putere de 730 de cai putere, ce poate fi condusă doar pe circuit. MCXtrema este un model super sport car construit integral în Italia, o reminescență a modelului de bază MC20 și un omagiu adus legendarei colecții Maserăți Corse.

Chiar dacă moștenește partea tehnică a lui MC20, Project 24 duce totul la un alt nivel, inginerii italieni anunțând încă din toamna anului trecut o serie de îmbunătățiri de ordin tehnic. Hypercarul Maserati folosește o monococă din fibră de carbon, pe care o împrumută de la MC20. Puterea va veni de la motorul V6 cu capacitate de 3.0 litri, intitulat „Nettuno”. Este același motor folosit și pe MC20, dar pentru Project 24 au fost extrași cai suplimentari.

Puterea motorului va fi transmisă către roțile spate prin intermediul unei transmisii secvențiale cu 6 rapoarte cu padele pe volan. Pentru a pune mai bine cei 730 de cai la sol, a fost montat și un diferențial autoblocant cu alunecare limitată.

Oficialii italieni de la conducerea brand-ului Maserati transmit cu această ocazie că MCXtrema aduce un omagiu moștenirii puternice a colecției Maserati Corse, precum și conceptului „extrem”, care amintește de spiritul sublim al acestei minunății excepționale pe patru roți.

Toate cele 62 de exemplare au fost deja vândute

Conceptul care stă la baza acestui produs unic este ideea de a dezlănțui o adevărată „fiară” de curse, ceva diferit și disruptiv în comparație cu tot ceea ce s-a mai creat până acum. „O mașină dedicată excelenței piloților amatori și pasionaților de mașini de curse, concepută pentru a impresiona și pentru a aprinde pasiunea pentru cursele extreme, gata să cucerească pistele din întreaga lume – în sesiuni de testare private – cu designul său rafinat și performanțele sale uluitoare”, transmite Maserati prin intermediul unui comunicat de presă.

Vor fi construite doar 62 de vehicule MCXtrema, toate fiind deja vândute. MCXtrema va fi prezentată în cadrul evenimentului de la Quail, în data de 18 august, cu ocazia prestigioasei Monterey Car Week 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide