Mașina cu cea mai mare depreciere. Un exemplar se vinde pe Autovit

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iul. 2022 Știri auto

Un exemplar de Maserati Quattroporte a fost listat la vânzare pe Autovit. Mașina are preț mic, de compactă, dar vine cu câteva probleme la pachet.

Maserati este una dintre mărcile italiene de prestigiu, un fel de Ferrari cu patru uși. De altfel, chiar asta este traducerea numelui Quattroporte. Sedanul de clasă mare al italienilor se fabrică de aproape de 60 de ani, încă din 1963. Quattroporte a ajuns la a șasea generație, dar noi vom vorbi despre un exemplar non facelift al celei de a cincea generații a modelului.

Modelele din cea de a cincea generație sunt mașini luxoase, dar care păstrează caracterul agresiv al sportivelor italiene. Această generație a venit cu motoare V8, de 4.2 sau 4.7 litri. Cele două motoare făceau parte din familia de motoare dezvoltate de Maserati împreună cu Ferrari. Cutiile de viteze au fost, de asemenea, un subiect de discuție interesant.

Un exemplar Maserati Quattroporte se vinde pe Autovit

La lansare, Quattroporte venea doar cu cutia manuală automatizată. Aceasta era un derivat al cutiei de viteze Ferrari. Așa cum îi spune și numele, cutia era una manuală, dar care avea un calculator responsabil de schimbul treptelor. Nu era neapărat cea mai rafinată cutie de viteze, oferind destul de multe sincope în funcționare. În anul 2007 a fost introdusă o nouă cutie de viteze automată. De data aceasta, era una cu convertizor de cuplu, un ZF 6HP.

Intră în GALERIA FOTO

Maserati Quattroporte – Motor rapid, cutie obosită

Modelul găsit de noi pe Autovit.ro este unul prefacelift. Este echipat cu motorul V8 de 4.2 și cutia de viteze manuală automatizată. Motorul dezvoltă 400 de cai putere

Prima înmatriculare a avut loc în anul 2006. În cei 16 ani de viață, mașina a parcurs doar 97.453 de kilometri, conform tabloului de bord. Estetic, totul arată decent, ținând cont că mașina în cauză are o vechime de 16 ani. Vopseaua pare că s-a menținut în stare destul de bună, iar din poze reiese că interiorul are o uzură minimă. Pielea se prezintă într-o stare bună, cu mici puncte de uzură pe alocuri, precum consola spate. O problemă ar fi macaraua geamului din stânga spate nu mai funcționează corespunzător, conform celor specificate în anunț.

Adevărata problemă sălășluiește înăuntrul mașinii și este vorba despre cutia de viteze. Ambreiajul acesteia este aproape terminat și trebuie înlocuit. Trebuie ținută seama faptului că aceste cutii de viteze nu au fost dintre cele mai fiabile, așă că ar trebuie acordată atenție suplimentară acestei componente, pentru a nu exista complicații și mai mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide