Maserati se întoarce în motorsport. Va participa în Formula E. De când?

Autor: Daniel Samoilă 11 ian. 2022 Știri auto
Maserati se întoarce în motorsport. Va participa în Formula E. De când?

Maserati se întoarce în cursele motorizate și va deveni primul producător italian care se va alătura Formula E, competiția dedicată mașinilor electrice.

Astfel, Maserati anunță oficial că va face parte din Formula E începând cu sezonul 2023.

Mișcarea este una logică având în vedere că producătorul italian se va concentra pe realizarea modelelor electrice, în viitorul apropiat.

Toate modelele noi Maserati vor fi disponibile și în variante 100% electrice, inclusiv Maserati Grecale, Maserati GranTurismo și GranCabrio și modelul supersport Maserati MC20.

Foto – Maserati

Maserati va participa în Formula E începând cu 2023

În 2023 se va consuma cel de-al 9-lea sezon al Formula E. Maserati va concura cu noul monopost G3. Producătorul italian anunță că este „cel mai rapid, mai ușor și mai puternic model Formula E dezvoltat vreodată”.

Maserati este un producător recunoscut în lumea auto și datorită lui Juan Manuel Fangio. Acestea cucerea titlul în Formula 1 în 1957 alături de Maserati.

Ultima apariție în motorsport pentru Maserati a fost alături de modelul MC12, care a câștigat 22 de curse (inclusiv 3 victorii în cursa de 24 de ore de la Spa) și 14 titluri de Campion în clasamentul constructorilor, piloților și echipelor în campionatul de anduranță FIA GT din 2004 și până în 2010.

Formula E este competiția dedicată exclusiv modelelor electrice și a debutat în anul 2014, când a fost sezonul inaugural. Titlul la piloți a fost câștigat anul trecut de olandezul Nyck de Vries, în timp ce la constructori s-a impus Mercedes-EQ.

Al optulea sezon al Formula E va debuta pe 28 ianuarie, la Diriyah, în Arabia Saudită. Finalul sezonului va fi în luna august, în Coreea de Sud.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide